Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 17 του Μάρτη

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανώσουν από τα κάτω την πάλη, να καταδικάσουν την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τις εργάτριες και τους εργάτες να μη δείξουν καμιά ανοχή στην προσπάθεια ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και των κομμάτων τους να τους φορτώσουν την κρίση

Motion Team

Το ΠΑΜΕ καλεί τις εργάτριες και τους εργάτες να μη δείξουν καμιά ανοχή στην προσπάθεια ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και των κομμάτων τους να τους φορτώσουν την κρίση
Παρεμβαίνοντας, με ανακοίνωσή του, στις επικίνδυνες για τους εργαζόμενους εξελίξεις που σηματοδοτεί η προκλητική προσπάθεια ΓΣΕΕ - εργοδοτών - κυβέρνησης να καταστήσουν τους εργαζόμενους συνένοχους στην καπιταλιστική κρίση, το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη να απορρίψουν το νέο «διάλογο» - απάτη. Να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους, με καθοριστικό σταθμό τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την Τρίτη 17 Μάρτη σε όλη τη χώρα.

«Η εργατική τάξη έχει πείρα από τα αποτελέσματα των "διαλόγων" που στήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το εισόδημα, τις συλλογικές συμβάσεις, που τα αποτελέσματά τους ήταν ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων της. Τώρα επιχειρούν μέσα από αυτόν το "διάλογο", τη συναίνεση, το συμβιβασμό, να μη χάσει η πλουτοκρατία από την κερδοφορία της, μεταφέροντας την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα «να πετάξουν στα άχρηστα την πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να απομακρυνθούν από τις συμβιβασμένες και ζημιογόνες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τις προσπάθειες οργάνωσης της εργατικής τάξης και συγκέντρωσης δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στις δηλώσεις και το νέο πρόγραμμα λιτότητας, που ανακοίνωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Να βρίσκονται κοντά και σε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους. Να οργανωθεί η πάλη καλύτερα από τα κάτω. Να δυναμώσει η καθημερινή παρέμβαση. Παντού, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, να υπάρχουν τα μάτια και τα αυτιά των συνδικάτων που θα επαγρυπνούν. Ο κάθε κλάδος, το κάθε συνδικάτο να έχει έτοιμο σχέδιο δράσης και παρέμβασης. Κάθε πρόβλημα, κάθε απόλυση να γίνεται μέλημα όλων των κλάδων, να εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη σε άλλους κλάδους».

  • Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Τετάρτη 25 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 4ου ορόφου του ΕΚ Πειραιά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις μηνύσεις εργατοπατέρων σε στελέχη του ταξικού κινήματος(2020-01-24 00:00:00.0)
Την Πέμπτη κανείς στη δουλειά, όλοι στην απεργία!(2015-11-08 00:00:00.0)
Πάλη δεμένη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης(2009-04-05 00:00:00.0)
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την απεργία και την κλιμάκωση της πάλης(2007-11-25 00:00:00.0)
Ούτε λεπτό για χάσιμο(2005-09-23 00:00:00.0)
Αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της ταξικής πάλης(2003-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ