Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πλατύ κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης

Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα (10.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος) και στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας)

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 25 του Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Αναδεικνύει την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι με την πάλη τους να μετατρέψουν την απεργία σε ένα ακόμα βήμα καταδίκης της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, που υλοποιείται από την κυβέρνηση, από την ΕΕ και από τις άλλες δυνάμεις και οργανισμούς του κεφαλαίου. Να προτάξουν οι εργατοϋπάλληλοι στο Δημόσιο αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, στην προοπτική γενικότερων, ριζικότερων αλλαγών. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ανάμεσα σε άλλα:

  • Αμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους.
  • Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους λόγω κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55, αντίστοιχα, για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.
  • Κατώτερο μισθό 1.400 και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και για όλα τα κλιμάκια. Σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού.
  • Πλήρη - σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Αναγνώριση των ΒΑΕ για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες στο Δημόσιο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ