Κυριακή 25 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την απεργία και την κλιμάκωση της πάλης
  • Η κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, για την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη
  • Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο), η συγκέντρωση της Αθήνας

Το σύνθημα του πανεργατικού ξεσηκωμού για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα άλλα μέτωπα πάλης, δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας πλατιά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουν τη μάχη της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη στους τόπους δουλιάς και στις συνοικίες, με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων και σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόμματά της, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ηδη, σε όλη τη χώρα, καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτήν της Αθήνας, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Να σταματήσουμε την παραγωγή, να κλείσουν οι επιχειρήσεις!

Στην κεντρική του ανακοίνωση για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκέμβρη, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες - Ελληνες και Μετανάστες

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Να σταματήσουμε την παραγωγή, να κλείσουν οι επιχειρήσεις, να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να αναμετρηθούμε με την επίθεση του κεφαλαίου και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, δίνοντας συνέχεια στα μαζικά συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταδικάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό που δίνει δισεκατομμύρια ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο και οξύνει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών.

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε αναμονή, κάθε υποχώρηση δίνει δύναμη στον αντίπαλο, αποθρασύνει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες.

Τώρα, όλοι στη δράση, βάζοντας γερά θεμέλια για να μπούνε νέες δυνάμεις στη μάχη και να δυναμώσει ο αγώνας της εργατικής τάξης σε συντονισμό με τη μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης».

Για την Κοινωνική Ασφάλιση

Για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην ανακοίνωση, σημειώνεται:

«Η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για το Ασφαλιστικό και προσπαθεί να τις περάσει.

Πατάει στους αντι-ασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νόμος Ρέππα) και ετοιμάζει νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, αποχαρακτηρισμό Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Χρησιμοποιεί την ενοποίηση των Ταμείων για την κατάργηση δικαιωμάτων, προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους, προετοιμάζει ισχυρό χτύπημα κατά των εργαζόμενων γυναικών, κατά της νέας γενιάς, κατά των παιδιών μας.

Χρησιμοποιεί - με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. - τον "κοινωνικό διάλογο" για να επιβάλει τους αντιλαϊκούς στόχους. Η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ διευκολύνει την κυβερνητική επιθετικότητα.

Οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο, συνδέονται με τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, με την επέκταση της υποαπασχόλησης. Η πλουτοκρατία αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση σαν εμπόδιο στην κερδοφορία της, σαν εμπόδιο στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Σε αυτή την κατεύθυνση, κινούνται όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φορτώνοντας συνεχώς και νέα βάρη στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Τώρα!!! Αγώνας Πανεργατικός, Αγώνας Παλλαϊκός, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, τόσο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής, όσο και των αντίστοιχων κλαδικών, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην κεντρική του ανακοίνωση:

«Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καθηλωθεί σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Η εισοδηματική πολιτική του δικομματισμού και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους, διαιωνίζουν τη λιτότητα και τη φτώχεια, εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η υπογραφή της Εθνικής Σύμβασης του 2006, με αύξηση 77 λεπτά του ευρώ, είναι μία ακόμα αντεργατική πρόκληση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το πλαίσιο της ΓΣΕΕ για το 2008 είναι ένας ακόμα ξεδιάντροπος εμπαιγμός.

Οι θέσεις της υιοθετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, του δικομματισμού. Υποστηρίζουν τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, την κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού χρόνου εργασίας, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Για τα άλλα μέτωπα πάλης

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ακόμα:

«Η αντιλαϊκή πολιτική χειροτερεύει συνολικά την κατάσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Απελευθερώνει και ιδιωτικοποιεί νευραλγικούς κλάδους και τομείς της οικονομίας (Ενέργεια - τηλεπικοινωνίες - μεταφορές). Αντιμετωπίζει την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία σαν εμπόρευμα. Ποδοπατά το δικαίωμα στη μόρφωση και υψώνει συνεχώς και υψηλότερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Είμαστε μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές που αγωνίζονται. Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία είναι υπόθεση της εργατικής τάξης».

Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, σ' αυτούς ανήκει!

Η κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καταλήγει:

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, για να συσπειρωθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στην αγωνιστική γραμμή, να δυναμώσει η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, για να αντισταθεί από καλύτερες θέσεις, να διεκδικήσει, να αμφισβητήσει μαζικά την εξουσία των πλουτοκρατών και την ανάπτυξη που αυξάνει τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου.

Διεκδικούμε τον πλούτο, διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει.

Χτυπάμε κάθε εκβιαστική μεθόδευση.

Ξεμπροστιάζουμε τα επιχειρήματα που λένε ότι "δεν αντέχει η οικονομία".

Με αυτά τα επιχειρήματα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κατάντησαν τον κατώτερο μισθό 650 ευρώ, καθήλωσαν συνολικά τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις.

Συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα που θα στηρίξουν την απεργία και την κλιμάκωση της πάλης μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που έχουν αναλάβει μεγάλες ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ