Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παιχνίδια εξουσίας...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με σεβασμό στους κανόνες του... παιχνιδιού, αρπάχτηκαν σε ένα «σικέ» καβγά κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για κομματικοποίηση του αθλητισμού καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατίας για την ανάδειξη του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Οι ρουφιανιές, τα αλληλομαχαιρώματα, η ευκολία με την οποία άλλαζαν στρατόπεδα, «με το αζημίωτο..» απ' ό,τι έγραφαν και οι εφημερίδες, οι νεοφιλελεύθεροι πρόεδροι αθλητικών Ομοσπονδιών με τους συναδέλφους τους σοσιαλιστές, μας έδωσαν μια εικόνα σε ποιων τα χέρια βρίσκεται ο λεγόμενος υψηλός αθλητισμός. Από ιδρύσεως της ΕΟΕ μέχρι σήμερα οι πρόεδροι ήταν πάντα γέννημα του μεγάλου κεφαλαίου, ήταν μια σφηγκοφωλιά της άρχουσας τάξης.

Ας μη γελιόμαστε, ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από την εκλογή του νέου προέδρου. Οπως δεν έγινε επίσης τίποτα επί Κυριακού, τον οποίο από κοινού εγκατέστησαν με τυμπανοκρουσίες στην καρέκλα του προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ετσι λοιπόν ο αθλητισμός και επί προεδρίας Καπράλου θα εξακολουθήσει να κολυμπάει στην ανυποληψία και το ντόπινγκ. Χωρίς δομές, χωρίς μαζικό λαϊκό αθλητισμό και με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπό διωγμό. Αλλωστε, η αλλαγή αφορά μόνο στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Κανείς δεν κυνηγάει τον ελληνικό αθλητισμό υποστηρίζει η Πηγή Δεβετζή... Μπορεί η ίδια να μην ευθύνεται, όμως στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων όλα τα ολυμπιακά μετάλλια βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Οι ίδιοι οι πρωταθλητές πρέπει να βρουν τις αιτίες. Οταν οι ίδιοι υποδέχονται την παρουσία των χορηγών και υποκλίνονται μπροστά τους αντί να διεκδικούν από το κράτος, τότε δε γίνεται τίποτα. Δεν μπορείς να είσαι και με τον «αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Μέσα σε αυτό το ζοφερό πολιτικό κλίμα ο αθλητισμός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλό, αντίθετα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν...


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ