Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ: «Οι υπεύθυνοι των μπλόκων Προμαχώνα, Κομοτηνής, Τεμπών, Μικροθηβών και Γιαννιτσών απαρτίζονται στην πλειονότητά τους από συνδικαλιστές προσκείμενους στο κόμμα που κυβερνά (...) με μια... ύποπτα ενιαία γραμμή άπαντες οι στηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ (Βάϊος Γκάνης από τη Φθιώτιδα, Γιάννης Βάγγος από το Κάστρο Βοιωτίας, Γιώργος Δρόσος από τα Φάρσαλα) κατηγόρησαν τον κ. Χατζηγάκη ότι περνάει περισσότερο χρόνο με τους επικοινωνιολόγους απ' ό,τι με τους αγρότες» (ο σχετικός φάκελος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ», ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ ΚΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ: «Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξήρε το γεγονός ότι "οι αγρότες έχουν καταφέρει και έχουν ξεφύγει από τις συμπληγάδες της κομματικής λογικής, έχουν αυτόνομα συντονιστικά (...) η κίνηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε προς τις ενώσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ, από το οποίο προέκυψε συντονιστική επιτροπή (...) ο Σπύρος Τσώτος μέλος της ΓΕΣΑΣΕ υποστήριξε ότι τα αιτήματα δεν τα επεξεργάστηκαν μέλη ενώσεων και ο κόσμος. Τέθηκαν βιαστικά και ανοργάνωτα από ηγεσίες. Για παράδειγμα η αύξηση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες είναι αίτημα όχι τόσο σημαντικό συγκρινόμενο με την (...) εκπαίδευση των αγροτών και δημιουργία υποστηρικτικών δομών όπως ινστιτούτα (...) η Μαρία Παπαμιχαλοπούλου μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνη για τα αγροτικά ζητήματα δήλωσε ότι "το πιο σημαντικό είναι η ενότητα"» (τα αποσπάσματα στην ΑΥΓΗ).

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΟΝ: «Είχε τις ίδιες πιθανότητες να σταδιοδρομήσει και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Κορόνα ή γράμματα. Χάρη στον Νίκο Θεμελή βρέθηκε δίπλα στον Σημίτη (...) ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι οι αγρότες έχουν δίκιο και ταυτόχρονα ζητάει εκλογές. Δηλαδή υπο-δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να τους δώσει ό,τι ζητούν, αύριο κιόλας. ΄Η δεν ξέρει τι ακριβώς ζητούν ή όπως θα 'λεγε ο Βρετανός πολιτικός Αρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ: "Ηταν ένας πολλά υποσχόμενος νέος, έγινε ένας νέος που υπόσχεται πολλά"» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: «Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα διότι απλούστατα δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Αλλά ακόμη και αν ανοίξουν οι δρόμοι και οι αγρότες αποσυρθούν, θα έλθουν οι επόμενοι να διεκδικήσουν (...) περιμένουν στην ουρά για κινητοποιήσεις (...) τόσοι άλλοι που χρόνια πίεζαν χωρίς να παίρνουν τίποτε, ενώ τώρα διαπιστώνουν ότι όποιος απεργεί κερδίζει εκατομμύρια» (ο Β. Χιώτης στο ΒΗΜΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η δημιουργία εντυπώσεων από την κυβέρνηση(2012-10-03 00:00:00.0)
Γυρίζουμε την πλάτη...(2009-01-31 00:00:00.0)
«Καλλιμάρμαρο» συλλαλητήριο, με «μωσαϊκό» εξαπάτησης(2002-03-05 00:00:00.0)
Ξαναεπιχειρούν την κοροϊδία των αγροτών(1996-10-09 00:00:00.0)
Οι... φίλοι των βαμβακοπαραγωγών!(1996-04-28 00:00:00.0)
Διασπαστική τακτική...(1996-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ