Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10286

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών

Παρέμβαση υπέρ των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων, αλλά και των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, έκανε το ΚΚΕ στη Βουλή, με την Επερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΑΓΡΟΤΙΑ στα μπλόκα υπερασπίζεται το δίκιο της

ΚΚΕ: Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει πιο συνειδητός, πιο αποτελεσματικός. Δίπλα σας και μαζί σας είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απέναντί σας έχετε τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους, τους πλουτοκράτες, την ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

  • Να μην υποστείλει η μικρομεσαία αγροτιά τη σημαία του δίκαιου αγώνα της, όπως επιδιώκουν η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στελέχη τους στο αγροτικό κίνημα, καλεί το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μη σκύψουν το κεφάλι, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
  • Ο αγώνας συνεχίζεται, τόνισαν εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Αγωνιστικών Συντονιστικών Επιτροπών στο μπλόκο της Νίκαιας, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας «φυγή των λαγών» την αποχώρηση που οργάνωσαν αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ.
  • Οχτώ Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προειδοποιούν ότι οι εργάτες θα ακυρώσουν κάθε απόπειρα να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος της αγροτιάς, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά την πάλη της.
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, οργανώνουν, αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία ΕΒΕ.

ΣΕΛ.  9  -  15

*

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στο κενό η προσπάθεια καταστολής

Απρόκλητη κατασταλτική επίθεση, με εντολή της κυβέρνησης και των μεγαλοκατασκευαστών, δέχτηκαν χτες οι οικοδόμοι της Αθήνας, που κλιμακώνουν τους αγώνες τους, διεκδικώντας ικανοποιητική Σύμβαση και ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ανεργία και τις συνέπειές της. Για μια ακόμη φορά, η απόπειρα τρομοκράτησης έπεσε στο κενό, αφού οι οικοδόμοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επέδωσαν τελεσίγραφο αγώνα στα γραφεία των μεγαλοκατασκευαστών. Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την επίθεση και καλεί σε πανεργατική στήριξη του αγώνα των οικοδόμων.


ΣΕΛ.  23


ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Εκατοντάδες εργάτες σε μια παλικαρίσια μάχη

Κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε χτες στο πλευρό των εργαζομένων που με επίσχεση εργασίας διεκδικούν δεδουλευμένα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.


ΣΕΛ.  22
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η νεολαία συζητά τις Θέσεις για το Σοσιαλισμό

ΣΕΛ.  20
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Αστυνομική έφοδος τρομοκράτησης σε σπίτι Αφγανών

ΣΕΛ.  34
ΚΚΕ
Να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι στα Γκουαντάναμο

ΣΕΛ.  17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψη

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ