Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συντριβή δύο ελικοπτέρων

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες τα ξημερώματα, όταν τα δύο ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν συνετρίβησαν, λίγο έξω από το Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ. Στις πρώτες τους ανακοινώσεις, οι κατοχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν προκύπτει η συντριβή να οφείλεται σε «εχθρικά πυρά».

Από την πλευρά του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός δήλωνε, χτες, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θ' αποχωρήσουν από τη χώρα νωρίτερα από ό,τι προβλέπει η «συμφωνία ασφαλείας» που υπογράφτηκε, δηλαδή πριν από τα τέλη του 2011. Ο Νούρι αλ Μάλικι επικαλέστηκε τις επαφές που έχει με εκπροσώπους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και εκτίμησε ότι η αμερικανική αποχώρηση πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί εντός των επομένων 16 μηνών.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο οι αμερικανικές δυνάμεις, σε συντονισμό με τις ιρακινές, πραγματοποίησαν επιδρομή στο σπίτι πρώην στρατηγού του καθεστώτος Χουσεΐν, κατά την οποία σκότωσαν τον ίδιο και τη γυναίκα του ενώ τραυματίστηκε η 8χρονη κόρη του. Οι κατοχικές δυνάμεις χαρακτήρισαν τα θύματα «τρομοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ