Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μάχες στα σύνορα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΟΥΕΤΑ.--

Κλιμάκωση της βίας παρατηρείται στο Πακιστάν, καθώς γενικεύονται οι συγκρούσεις στην κοιλάδα Σουάτ και τις άλλες περιοχές των φυλών μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών στρατευμάτων, που ακολουθώντας τις εντολές της Ουάσιγκτον πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με πρόσχημα θέσεις ανταρτών που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» και τελικά σφάζουν αμάχους.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου πάνω από 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στρατού - «ανταρτών», στα βορειοδυτικά της χώρας, στην περιοχή Καμπάλ, με τους οκτώ να εμφανίζονται από τις τοπικές αρχές σαν «ισλαμιστές μαχητές».

Ακόμα οκτώ άμαχοι είναι τραυματίες, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν ότι δεν είχαν καν τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αφού ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην κοιλάδα Σουάτ, έως ότου τελειώσουν οι «επιχειρήσεις αναζήτησης ανταρτών».

Στο μεταξύ, οι αντάρτες ανατίναξαν ακόμα ένα σχολείο - αρρένων αυτή τη φορά - υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία χρησιμοποιούνται ως καταφύγια από τον κυβερνητικό στρατό. Ακόμα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση, στην Ντέρα Ισμαήλ Καν, σε κεντρικό δρόμο, χωρίς να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο ακριβής στόχος.

Τέλος, επεισόδια προκλήθηκαν και λόγω της επίθεσης ενόπλου εναντίον του Σιίτη πολιτικού Γκουλάμ Χασάν Γιουσούφι, ο οποίος σκοτώθηκε και ακόμα 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δίνοντας αφορμή στις παραστρατιωτικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στη νοτιοδυτική πόλη της Κουέτα, για τη διατήρηση της τάξης, με την επίθεση αυτή να αποδίδεται επίσης στους «Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ