Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κανακάρης - Φίλιππας Πρωταθλητές Νέων 2009
  • Ανοικτό διεθνές τουρνουά στο Φεστιβάλ Πνευματικών Παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη
  • 6ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα

Μέσα στην πρώτη 10άδα του ελληνικού γυναικείου σκακιού σε απόδοση ΕΛΟ Ιουλία Μάκκα (δεξιά) και Αλεξάνδρα Στείρη. Ισχυρές και έμπειρες σε διεθνείς αγώνες από μικρή ηλικία!
Μέσα στην πρώτη 10άδα του ελληνικού γυναικείου σκακιού σε απόδοση ΕΛΟ Ιουλία Μάκκα (δεξιά) και Αλεξάνδρα Στείρη. Ισχυρές και έμπειρες σε διεθνείς αγώνες από μικρή ηλικία!
Στην τελική φάση των Πανελλήνιων Ατομικών Πρωταθλημάτων για νέους και νέες μέχρι 18 και 20 χρόνων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου, η Πνευματική Στέγη και η ΕΣΟ, πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχτηκαν ο Φίλιππας Σεμπάστιαν (στους 18χρονους) με 7,5 β. και ο Κανακάρης Γιώργος (στους 20χρονους) με 8 β.

Στα αντίστοιχα των Νεανίδων, πρωταθλήτριες αναδείχτηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ιορδανίδου Ζωή με 6 β. και η Παυλίδου Κατερίνα με 6,5 βαθμούς. Αναλυτικά οι συναντήσεις του τελευταίου γύρου και οι βαθμολογίες: Κανακάρης - Κετζετζής 1/2, Αγγελής - Σταυριανάκης 1/2, Φίλιππας - Μαλικέντζος 1-0, Δούνας - Γαλόπουλος 1-0, Παυλίδου - Σωτηριάδου 1-0, Οικονομοπούλου - Τερζιδάκη 1-0, Κουτσογιαννοπούλου - Ιορδανίδου 1/2, Σπύρου - Συρνιώτη 0-1.

Ακολούθησαν στη βαθμολογία: 2. Αγγελής 6,5, 3. Παναγιωτακόπουλος 6,5, 4. Σταυριανάκης, Σκουλάκης και Παυλίδης από 6 β.

Στους 18χρονους: 2. Γαλόπουλος Ν. 6,5, 3. Κουρούσης 6,5, 4. Παυλίδης Αντ., Χριστοδούλου, Πάμπαλος από 6 βαθμούς.

* Για 5η συνεχή χρονιά η πόλη της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Πνευματικών Αθλημάτων και Παιχνιδιών από 26 Απρίλη έως 4 Μάη 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο Grand Hotel Palace. Στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν: Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Το Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά για σκακιστές και σκακίστριες με ΕΛΟ κάτω του 2000, Αγώνες Μπριτζ, Μπιλιάρδου, Σκραμπλ, Σουντόκι κ.ά.

* Ενα γύρο πριν το τέλος του 6ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος, που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ελληνας Διεθνής Μετρ Γεωργιάδης Γιάννης, νικώντας τον ομότιτλό του Βοκατούρο, ισοβαθμούσε στη 1η θέση με 5,5 β. μαζί με τον Γάλλο GM Βιρίγκ Αντον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ