Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10284

ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σκληρή αναμέτρηση για την απόλυση στα «Τζάμπο»
  • Σχέδιο τρομοκρατικών συλλήψεων έβαλαν σε εφαρμογή η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της, θέλοντας να σπάσουν τους αποκλεισμούς 29 καταστημάτων το περασμένο Σάββατο.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, διεκδικώντας το δίκιο και τα δικαιώματά τους, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, στον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό.

ΣΕΛ.  21

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ σε όλη την Ελλάδα δυναμώνει το δίκιο του αγώνα της
  • ΚΚΕ: Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα, όσο περισσότερο και πιο αποφασιστικά αντιπαλεύει την ΚΑΠ της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
  • Η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο τα μπλόκα στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα Φθιώτιδας και στις Μικροθήβες Μαγνησίας και την Κυριακή το απόγευμα στη Νίκαια της Λάρισας

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τη μικρομεσαία αγροτιά καθώς αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της, ξεκαθαρίζοντας ότι «το πλαφόν των 500 εκατ. ευρώ είναι αυτό και μόνον. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω...». Ταυτόχρονα, απαιτεί να εγκαταλείψουν τα μπλόκα, δηλαδή να υποταχτούν και να αποδεχτούν το ξεκλήρισμά τους. Οι αγρότες συνεχίζουν, μαζικοποιώντας τον αγώνα με νέα τρακτέρ. Πολλά νέα μπλόκα στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. «Πιστεύουμε απόλυτα και αταλάντευτα στο δίκιο σας», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκεπτόμενη τα μπλόκα, «και θα σας στηρίξουμε αποφασιστικά, θα ενημερώσουμε ολόκληρη την Ελλάδα, και όσο περνάει από το χέρι μας, για το ότι πρέπει και οι εργατοϋπάλληλοι και τα μικρομάγαζα και η λαϊκή οικογένεια, γενικά, να δει σαν δική της υπόθεση τον αγροτικό αγώνα. Αν η αγροτική παραγωγή συρρικνωθεί, αν, κυρίως, συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων, αν ξεκληριστεί η αγροτιά, τις συνέπειες θα τις δεχτεί και ο υπόλοιπος λαός, όλοι οι εργαζόμενοι».


ΣΕΛ.  14  -  19


ΠΑΜΕ
Μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στις απολύσεις

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε χτες την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.


ΣΕΛ.  19
50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Γέννησε όνειρα, πραγματοποίησε τις λαϊκές προσδοκίες

Πλημμύρισε χτες το θέατρο «Περοκέ» στην τιμητική εκδήλωση.


ΣΕΛ.  3
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Τριήμερη βδομάδα προωθείται από τη Βρετανία

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κρατούμενοι του Γκουαντάναμο και στην Ελλάδα;

ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Με ΜΑΤ κόβει δέντρα για να κάνει πάρκινγκ

ΣΕΛ.  35

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ