Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10282

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ για την Παιδεία

Αλέκα Παπαρήγα: Ο τομέας της Παιδείας οργανώνεται και δομείται ανάλογα με το ποια κοινωνία, ποια οικονομία, ποια ανάπτυξη και για ποιον γίνεται λόγος. Υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, με βάση αυτό κρίνουμε την πολιτική των κομμάτων

  • Ο διάλογος δεν είναι κενή σελίδα, είναι γεμάτη από μέτρα, από νόμους που ψηφίστηκαν έως τώρα, και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ, που έχουν δημιουργήσει εντελώς αρνητικά δεδομένα. Το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί ένα μοχλό για να αναπαραχθούν και να οξυνθούν οι ταξικοί φραγμοί που υπάρχουν όχι μόνο για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αλλά και για την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης, που ακόμα στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική.
  • Είμαστε κατά των ταξικών φραγμών και αν δούμε το εξεταστικό με «ναι» ή «όχι» στις εξετάσεις, το παιχνίδι για τη νεολαία είναι χαμένο, γιατί οι σπουδές συνδέονται με το πρόβλημα της ανεργίας, με το να βρουν οι απόφοιτοι, απ' όπου και αν είναι, σίγουρη και σταθερή δουλειά. Με τη δήθεν ελεύθερη πρόσβαση πάμε για αυτονόμηση των πανεπιστημίων και την ακόμα πιο επίσημη κατηγοριοποίηση.
  • Το ΚΚΕ προτείνει ενιαία υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση, χωρίς το διχασμό της σε γενική και επαγγελματική και χωρίς τα φίλτρα που έχουν σχέση με τα ΕΠΑΛ, τα ΕΠΑΣ ή τα πρώην ΤΕΕ, για να έχουν όλοι ένα ενιαίο γενικό επίπεδο μόρφωσης και να μην αναγκάζονται πριν τα 18 να επιλέγουν το αντικείμενο της επιστημονικής ή της επαγγελματικής μόρφωσης.

ΣΕΛ.  9   -   11

Eurokinissi

ΦΟΥΜΑΡΑ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Τα μπλόκα των αγροτών επισκέπτεται σήμερα και αύριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, καθώς οι προσπάθειες της κυβέρνησης να «σπάσει» τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών πέφτουν στο κενό. Τα αγωνιστικά μπλόκα ενισχύονται με νέες δυνάμεις, ενώ στον αγώνα μπαίνουν και οι αγρότες Αρτας, Πρέβεζας, Αγρινίου και Κέρκυρας. Στο Βόλο ενεργοποιήθηκαν και πάλι τα «αγροτοδικεία», καταδικάζοντας 14 αγρότες για παλαιότερες κινητοποιήσεις. Την απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   19


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο κύμα επιχορηγήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  13
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειες των εγκλημάτων

ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ
Μετριούνται σε χιλιάδες οι χαμένες ζωές

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κινητοποίηση την Πέμπτη

ΣΕΛ.  15
Αγριος ξυλοδαρμός μετανάστη

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ