Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μπούμερανγκ η «φιλολαϊκή στροφή»

Μπούμερανγκ τείνουν να γίνουν οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση για «φιλολαϊκή στροφή» με αφορμή τον ανασχηματισμό, καθώς στην πράξη χειροτερεύει διαρκώς η κατάσταση των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Η «ανάσα» που πήρε η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό τελειώνει καθώς, παρά τις αντίθετες επικοινωνιακές προσπάθειες, γίνεται ολοφάνερο ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μόνο τα μονοπώλια και η κερδοφορία τους ενισχύονται.

Οι δήθεν κόντρες με τις τράπεζες δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ένεση ρευστότητας των 28 δισ. ευρώ δεν έφτασε ούτε πρόκειται να φτάσει στα λαϊκά νοικοκυριά. Αντίθετα, οι φραστικοί λεονταρισμοί βολεύουν για να αποκρύπτεται πως τους προσφέρεται ακόμα περισσότερο τζάμπα χρήμα. Η αμηχανία της κυβέρνησης είναι έκδηλη και περιορίζεται ...να συνιστά υπομονή μέχρι να υλοποιηθεί ολόκληρο το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών, ζητώντας στην πραγματικότητα πίστωση χρόνου και για την ίδια και την πολιτική της. «Θα περιμένετε να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία» ήταν η μονότονη απάντηση του Ευ. Αντώναρου στην πληθώρα των ερωτήσεων που δέχτηκε με αφορμή τις επαφές της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες για τη μοιρασιά του «πακέτου». Η δικαιολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι «η υλοποίηση του προγράμματος έχει αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες» και άρα «θα περιμένετε και θα δείτε»(!)...

Παράλληλα επαναφέρει τη θεωρία της «εισαγόμενης» κρίσης, προκειμένου να «αθωώσει» την πολιτική της και την ίδια, αλλά και να καλλιεργήσει μια μοιρολατρική στάση απέναντι σε μια «πρωτοφανή» κρίση, που εμφανίζει περίπου ως «φυσικό φαινόμενο». «Οι χώρες όλες, απανταχού στον κόσμο, διέρχονται τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 80 ετών», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου όταν κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορες συνέπειες της κρίσης, όπως «οι συνθήκες ασφυξίας στην αγορά» με την αλματώδη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών κ.ο.κ. Γενικότερα για την κρίση ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «είναι ένα διεθνές φαινόμενο αυτό, του οποίου ούτε το εύρος, ούτε τη διάρκεια, ούτε όλες τις διαστάσεις γνωρίζουμε, διότι έχει γρήγορη εξέλιξη».

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ξορκίζει επίσημα τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ενώ κατ' ιδίαν τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν ότι οι πρόωρες εκλογές είναι «σίγουρες» στην περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο μονομάχων έχει κλείσει. Ως ισχυρές ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν, πρώτον, ότι τα προβλήματα θα γίνουν εκρηκτικά μόλις εκδηλωθεί η κρίση σε όλη της την έκταση και δεύτερον, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έχει αποφύγει να κάνει μια σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση που να «διαλύει» την εκλογολογία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε και χτες ότι «δεν υπάρχει κανένα προεκλογικό κλίμα» και σε κάθε περίπτωση «τέτοιο κλίμα δεν προκαλείται από την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ