Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10277

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο η πανθεσσαλική παναγροτική κινητοποίηση

Στον κόμβο της Νίκαιας θα στήσουν οι Θεσσαλοί αγρότες το αγωνιστικό μετερίζι τους. Στο στόχαστρο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΚΑΠ, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού που εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  13

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ εργατών αυτοαπασχολούμενων φτωχών αγροτών

Οργάνωση της διεκδικητικής πάλης για όλες τις ανάγκες, δραστική αποδυνάμωση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που παρέχει η κυβέρνηση στις τράπεζες έχουν στόχο τη στήριξη της κερδοφορίας του τραπεζικού κεφαλαίου, των βιομηχάνων και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα πληρώσουν και αυτό το πακέτο, δε θα έχουν κανένα όφελος. Η κυβέρνηση ισχυριζόμενη το αντίθετο ψεύδεται. Το ίδιο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που αποδέχεται την ενίσχυση του κεφαλαίου, αλλά προκρίνει την οικονομική ενίσχυση των βιομηχάνων. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες πρέπει να δώσουν απάντηση με ένα οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, πολιτικοποιημένο, ικανό να αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης και να μπορεί να συνδέει την αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων με διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους. Χρειάζεται να ασκήσουν πολιτική πίεση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου με την πάλη και την ψήφο τους. Να τα αποδυναμώσουν δραστικά. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να οργανωθούν στη δική τους συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  2  -  3,    20

*

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Σήμερα η διαδήλωση της ΚΝΕ στον Αστακό

Από τις 12 το μεσημέρι ξεκινά με συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που οργανώνει η ΚΝΕ, για να σταματήσει κάθε μεταφορά οπλισμού στο Ισραήλ που προορίζεται για το μακέλεμα του λαού της Παλαιστίνης. Στη 1.30 το μεσημέρι θα γίνει πορεία στον Αστακό και συγκέντρωση όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής Γ. Πρωτούλης.


ΣΕΛ.  8   -   9

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) 5.000 ευρώ.

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας, ως 8η δόση, άλλα 1.000 ευρώ για τα Αρχείο του ΚΚΕ.

Οι Απόστολος και Παναγιώτα Χονδρογιάννη, ως τρίτη δόση, άλλα 1.000 ευρώ.

Ο Αριστείδης Ρούλιος, ως δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ.

Η Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου 1.000 ευρώ.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη στο Σπόρτιγκ

Την Πέμπτη, 22 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.



ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Την Τρίτη ξανά στο δρόμο

Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ