Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ
Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην πρεσβεία του Ισραήλ. Μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους εργάτες και συνάντηση σήμερα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Αμεση ήταν η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στο νέο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και ταξικά συνδικάτα της Αθήνας προχώρησαν χτες το απόγευμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Σήμερα, στις 10 π.μ., αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε χτες, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει με αγανάκτηση και αποτροπιασμό το νέο έγκλημα του Ισραήλ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν τη νέα εγκληματική δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ έχει πρώτα και κύρια η ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά ανάλογες ευθύνες έχουν και οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που με τις αντιπαλαιστινιακές και φιλοϊσραηλινές πολιτικές τους ενθαρρύνουν και υποθάλπουν την ισραηλινή επιθετικότητα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε όλους αυτούς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της νέας ισραηλινής δολοφονικής επίθεσης. Καλούμε τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της χώρας μας, να καταγγείλουν αυτό το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους και να καταδικάσουν τους αίτιους και συναίτιους σ' αυτό».

Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την έμπρακτη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων αγωνιστών, απαιτώντας:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστινίους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.
  • Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Παλαιστίνη ελεύθερη ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ανάλογο μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, καταγγέλλοντας τη νέα σφαγή και τους πραγματικούς ενόχους. Ενημερώνει τους Παλαιστίνιους εργάτες για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και ζητάει να μεταφερθούν τα συλλαλητήρια και η αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις οικογένειες των θυμάτων. «Είμαστε στο πλευρό σας», καταλήγει το μήνυμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ