Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ - ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Δεκάδες άμαχοι νεκροί

ΚΑΜΠΑΛΑ.--

Πάνω από 45 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά που κατέφυγαν σε καθολική εκκλησία στα βορειοανατολικά σύνορα της ΛΔ Κονγκό σφαγιάστηκαν την Παρασκευή, ενώ προσπαθούσαν, σύμφωνα με το στρατό της Ουγκάντα, να ξεφύγουν από τους αντάρτες του «Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA)».

Σύμφωνα με τον λοχαγό Κρις Μαγκέζι, εκπρόσωπο της κοινής επιχείρησης του στρατού της Ουγκάντα, της ΛΔ του Κονγκό και του Σουδάν κατά του RLA στα ανατολικά του Κονγκό, οι αντάρτες έσφαξαν τα θύματα με μαχαίρια και ρόπαλα, σε μία εκκλησία που βρίσκεται περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά της κοινότητας Ντορούμα, στην παραμεθόρια επαρχία Ανω Ουέλε, της ΛΔ του Κονγκό, σε απόσταση 40 χλμ. από τη μεθόριο με το Σουδάν, και 80 χλμ. από τα σύνορα με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΕ, οι νεκροί της τελευταίας βδομάδας φτάνουν τους 189.

Στο μεταξύ νέα επιδημία του ιού Εμπολα έχει ξεσπάσει στην κεντρική ΛΔ Κονγκό με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και οι ασθενείς να φτάνουν τους 21.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ