Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Χιλιάδες διαδήλωσαν χτες, κάτω απ' τα λάβαρα του ΚΚΕ, καταδικάζοντας το έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα

Με τις σημαίες του ΚΚΕ και της Παλαιστίνης διαδήλωσαν χιλιάδες

ΛΕΠΙΔΗΣ

Με τις σημαίες του ΚΚΕ και της Παλαιστίνης διαδήλωσαν χιλιάδες
Χιλιάδες λαού, διαδήλωσαν χτες, κάτω απ' τα λάβαρα του ΚΚΕ, την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο, εδώ και τρεις μέρες, παλαιστινιακό λαό. Χιλιάδες λαού, οργανωμένα, περιφρουρημένα, μαχητικά και δυναμικά, έστειλαν μήνυμα καταδίκης στους ιμπεριαλιστές φονιάδες, έξω από την αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία. Χιλιάδες λαού, πορεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, καταγγέλλοντας το έγκλημα που εξελίσσεται στη Γάζα, το έγκλημα του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και η πορεία ξεκινάει. Στην κεφαλή, το πανό δίνει το στίγμα: «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Εξω οι φονιάδες Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ. ΚΚΕ». Πιο μπροστά κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες. Ξεχωριστό στοιχείο αποτέλεσε η μαζική συμμετοχή Παλαιστινίων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Εργαζόμενοι, κομμουνιστές, απ' όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, διαδηλώνουν κάτι παραπάνω απ' την αλληλεγγύη τους. Οι κόκκινες σημαίες και τα πανό, ξεδιπλώνουν την οργή για το φονικό που έγινε, αλλά και την αποφασιστικότητα να γίνει αυτή η οργή συνειδητός αγώνας, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

«Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ εκβιάζουν και δολοφονούν το λαό της Παλαιστίνης. Να τους σταματήσουμε», γράφει το ένα πανό. Και το άλλο συμπληρώνει: «Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το στηρίζουν. Καταδικάστε τους». Και ένα ακόμη: «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι οι ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ». Οι κομματικές οργανώσεις, από την Αθήνα, τον Πειραιά, το Λεκανοπέδιο, δίνουν βροντερό «παρών». Το κόκκινο ποτάμι ξετυλίγεται κι ανεβαίνει τη Βασ. Σοφίας, προς την αμερικάνικη πρεσβεία. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», βροντοφωνάζουν οι πορευόμενοι.

Ογκώδης και μαχητική η πορεία

*

Ογκώδης και μαχητική η πορεία
Εξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία, ο δυναμισμός κορυφώνεται. Το ένα σύνθημα διαδέχεται το άλλο. «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Είτε με Ομπάμα, είτε με τον Μπους, οι Αμερικανοί σφαγιάζουν τους λαούς». Εκεί, έξω απ' την πρεσβεία, οι διαδηλωτές καίνε δύο αμερικάνικες σημαίες.

Το λόγο παίρνει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η επιδρομή. Ν' αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα απ' όλα τα αραβικά εδάφη. Διατρανώνουμε τη συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για το δικό του κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι. Ανίκητοι είναι οι λαοί. Ζήτω ο Διεθνισμός. Ζήτω ο αγώνας των Παλαιστινίων». Επίσης, ο βουλευτής του Κόμματος, χαιρέτισε τους χιλιάδες διαδηλωτές, καθώς και τα ΚΚ σε όλο τον κόσμο που αυτές τις μέρες διαδηλώνουν καταδικάζοντας το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Εκεί, ο χώρος μπροστά απ' τις κλούβες των ΜΑΤ, πλημμύρισε κυριολεκτικά από κόσμο. Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στηρίζουν τους πολέμους και την πλουτοκρατία», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έκαψαν οι διαδηλωτές
Το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έκαψαν οι διαδηλωτές
Στη διαδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Παλαιστίνης Αμπού Ασάμπντε Μοχάμεντ καθώς και αντιπροσωπείες της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, της Παλαιστινιακής Παροικίας και άλλες οργανώσεις Παλαιστινίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό(2023-10-18 00:00:00.0)
Να ηχήσει παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»(2023-10-17 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη των δολοφόνων(2006-08-02 00:00:00.0)
Με τους λαούς που αντιστέκονται(2006-07-26 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε τους φονιάδες(2006-07-12 00:00:00.0)
«Ασπίδα προστασίας» της ειρήνης η υφήλιος(2002-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ