Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή - Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα
Με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Αμπού Γκαζάλα συναντήθηκε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής, Αλέκα Παπαρήγα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και ο Ηλ. Λέγγερης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα, με καθαρές τοποθετήσεις, χωρίς μισόλογα, να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, να ζητήσουμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας, η ισραηλινή επίθεση και άμεσα να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού, ενός προβλήματος που εκκρεμεί 60 χρόνια, με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, κανονικού κράτους και όχι μισοκράτους όπως σκέφτονται οι ΗΠΑ και άλλοι. Ενός κράτους, που θα είναι στα εδάφη του 1967 και θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κανένα κράτος, κανένα γειτονικό λαό δεν απειλούν οι Παλαιστίνιοι, αντίθετα χρόνια τώρα ζουν κάτω από απειλές, από φτώχεια, από αποκλεισμό, εξαιτίας της κατοχής και, πραγματικά, είναι το μοναδικό κράτος που βρίσκεται σε κατοχή και δεν έχει αναγνωριστεί ως κράτος. Ακόμα και το Ιράκ αναγνωρίζεται ότι έχει κρατική υπόσταση. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, με όλους τους τρόπους και τα μέσα. Πραγματικά, δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ότι γιορτάζει το πέρασμα στο 2009 και η Γάζα να δέχεται μια τέτοια φρικιαστική επίθεση».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας Αμπού Γκαζάλα σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση για την επίσκεψη της συντρόφου, κυρίας Παπαρήγα. Το ΚΚΕ μας έχει συνηθίσει σε μια σταθερή και πάγια στάση υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ο λαός μας γνωρίζει ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στέκεται αλληλέγγυος μαζί του, σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Το πρόβλημά μας είναι η ισραηλινή κατοχή και τίποτα άλλο. Τα εσωτερικά μας ζητήματα, τις εσωτερικές μας διαφωνίες και προβλήματα, μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας. Αρκεί να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή. Ο λαός μας είναι ένας κι ενιαίος και δεν επιτρέπουμε το διαχωρισμό του. Ο στόχος μας είναι ένας, η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ