Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αντικατοχικές, αλλά και ... περίεργες επιθέσεις

Από την επίθεση σε σχολείο με θύματα μικρά παιδιά

Associated Press

Από την επίθεση σε σχολείο με θύματα μικρά παιδιά
ΚΑΡΙΚΑΡ - ΚΟΣΤ.--

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αυξάνοντας μαζί με τις επιθέσεις των αμερικανοΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων τον αριθμό των αμάχων νεκρών. Πέντε άνθρωποι υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν χτες σε δύο βομβιστικές επιθέσεις και πάνω από 40 τραυματίστηκαν. Στην πόλη Καρικούρ δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 17 τραυματίστηκαν σύμφωνα με το νοσοκομείο, ενώ στην πόλη Σπιν Μπολντάκ, στα σύνορα με το Πακιστάν, ακόμα τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί δύο ετών και 19 τραυματίστηκαν.

Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται σε ισλαμιστές αντάρτες με τους στόχους να χαρακτηρίζονται «ασαφείς».

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν και την ευθύνη για την ισχυρότατη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Χοστ, με τις κατοχικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι 14 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δύο ενήλικες άμαχοι, ενώ 60 ακόμα τραυματίστηκαν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στρατιώτες θύματα. Σε ανακοίνωση των Ταλιμπάν υποστηρίζεται ότι κατά την επίθεση στην περιοχή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες και αφγανικά στρατεύματα που στέκονται σαν μαριονέτες στο πλευρό των δυνάμεων κατοχής...

Τα παιδιά που φαίνεται να σκοτώθηκαν στην επίθεση είχαν πάει στο σχολείο τους, που ήταν δίπλα, για να πάρουν τα βιβλία της νέας χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι προτίθενται να αυξήσουν κατά 30.000 τα κατοχικά τους στρατεύματα στην περιοχή, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν αυξηθεί, αποτελώντας μαζί με τις δυνάμεις κατοχής ένα φονικό συνδυασμό για τον αφγανικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ