Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η πικετοφορία

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Σήμερα βγαίνουν στο δρόμο οι συνταξιούχοι της Αθήνας, οι οποίοι οργανώνουν πικετοφορία στις 10 το πρωί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ. Η πικετοφορία, σε κεντρικούς δήμους της Αθήνας, θα ξεκινήσει από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στη γενικευμένη επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, δίνουν αγωνιστική απάντηση στα μέτρα της ντροπής και κοροϊδίας, όπως τα χαρακτηρίζουν, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, για τους ίδιους και τους άνεργους. Οπως υπογραμμίζουν οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες σε σχετική κοινή ανακοίνωσή τους, «τα ποσά αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που δίνει στις τράπεζες και στους βιομήχανους, αυτούς που θησαυρίζουν από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν από όλες τις κυβερνήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 16.000 ευρώ. Βελτίωση της περίθαλψης και δωρεάν η παροχή της, όπως και φάρμακα. Προστασία των αποθεματικών των Ταμείων και να αποδοθούν τα κλεμμένα αναδρομικά από το 1950, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ