Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10259

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τα παιδιά των Σομαλών μεταναστών

Δώρα στα παιδιά των Σομαλών μεταναστών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας μοίρασαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Με μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, στο κεφάλαιο και την πολιτική του.


ΣΕΛ.  13

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ σε βάρος εμποροϋπαλλήλων και μικρεμπόρων

ΚΚΕ: Είναι πρόσχημα οι έκτακτες ανάγκες και η κατάσταση της αγοράς. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρέμποροι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Πρέπει μαζί εμποροϋπάλληλοι και μικρομεσαίοι να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Την αργία της Κυριακής υπονομεύουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, νομιμοποιώντας τη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, τη δεύτερη μέσα στο Δεκέμβρη, με πρόσχημα τις ζημιές, που σημειώθηκαν σε εμπορικά του κέντρου της Αθήνας, και την οικονομική κρίση. Με συνοπτικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας ακόμα και το δικό της νόμο, η κυβέρνηση ικανοποιεί την πάγια αξίωση των μεγαλοεργοδοτών του εμπορίου για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δημιουργώντας προηγούμενο και στρώνοντας το έδαφος για την οριστική της κατάργηση.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την εργατική τάξη, να μην αποδεχτούν τη δουλειά την Κυριακή. Να μην αποδεχτούν τα ιδεολογήματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, ότι όλοι μαζί, εργοδότες και εργαζόμενοι, να σώσουμε την οικονομία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματά της. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, η ΕΕ.

ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικά κάλαντα από τους μαθητές

«Καλή σου μέρα υπουργέ, ήρθαμε να σου πούμε πως και τη νέα τη χρονιά πάλι θα συγκρουστούμε», τραγούδησαν χτες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, έξω από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας «ψάλλοντας» τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα, δίνοντας υπόσχεση ότι και τη νέα χρονιά θα βρίσκονται στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή, στη μόρφωση και τον ελεύθερο χρόνο.


ΣΕΛ.  11


Στους δρόμους και χτες οι συνταξιούχοι

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διέλυσε, κομμάτιασε και ξεπουλά την ΟΑ

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ