Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο για παιδιά

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα», θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης»
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα», θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης»

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Αλέκος Αλεξανδράκης», η μουσικοχορευτική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα». Ο Γιάννης Καλατζόπουλος διασκεύασε το σαιξπηρικό έργο χρησιμοποιώντας ένα βασικό εύρημα: Ολα τα πρόσωπα είναι σκύλοι ή γάτες. Σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, μουσική Γιούρι Στούπελ. Στη διασκευή του, ο Γιάννης Καλατζόπουλος προσθέτει στο σαιξπηρικό μήνυμα αγάπης και συμφιλίωσης και μηνύματα ζωοφιλίας, αντιρατσισμού και σεβασμού στη διαφορετικότητα. Παίζουν: Αχτύπης Διονύσης, Ακοκαλίδης Θανάσης, Σταματάκης Αγγελος, Χαλκιαδάκης Βαγγέλης, Χατζηιωαννίδου Μαρία, Χατζηιωάννου Μαρίνα. Χορεύουν: Ζερβού Δήμητρα, Μανογιαννάκης Παύλος, Στεφανίδου Ροδούλα, Φουρνιώτης Πέτρος.

***

«Παραμυθ...issimo!» τιτλοφορείται το καινούριο έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου, που παρουσιάζει η «Μικρή Πόρτα», στο θέατρο «Πόρτα». Το έργο, που βασίζεται σε ιταλικά λαϊκά παραμύθια που ενέπνευσαν την πένα του μεγάλου συγγραφέα Ιταλο Καλβίνο, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, χορογραφία Μάρθας Κλουκίνα, μουσική Κορνήλιου Σελαμσή. Παίζουν: Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τώνια Γελεκλίδου, Γιάννης Κουκουράκης, Δάφνη Μαρκάκη, Χρίστος Νικολάου, Τατιάνα Πίττα, Σαράντης Μιχάλης, Στέλιος Χλιαράς.

***

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στο «Θέατρο Τέχνης» - Φρυνίχου
«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στο «Θέατρο Τέχνης» - Φρυνίχου
«Ο Μολυβένιος στρατιώτης», ένα μιούζικαλ για παιδιά, είναι η φετινή καινούρια παιδική θεατρική παράσταση, που ανεβαίνει στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» - Φρυνίχου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη. Σκηνοθεσία Δημήτρης Δεγαΐτης, θεατρική διασκευή Ανδρη Θεοδότου - Δημήτρης Δεγαΐτης, σκηνικά - κοστούμια Πάρης Μέξης, μουσική Νίκος Τσέκος, χορογραφίες Λία Τσολάκη. Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Κώστας Βελέντζας, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Ορέστης Καρύδας, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Μόσχοβος κ.ά.

***

Στο θέατρο «Παραμυθίας» παρουσιάζεται η μουσικο-χορευτική περιπέτεια του Σταμάτη Κραουνάκη «Η Συνωμοσία των Λουκουμάδων», βασισμένη στα «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά» του Γιώργου Σεφέρη. Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Θεοδώρου, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Διονύσης Κωστής. Σκηνοθεσία Γιώργος Φίλης. Σκηνογραφία Θεοδόσης Δαυλός. Κοστούμια Δέσποινα Χειμώνα. Χορογραφία Αναστασία Γεωργαλά. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Χρήστος Γεροντίδης, Δημήτρης Ερατεινός, Αναστασία Κατσιναβάκη, Τερέζα Κρητικού, Διονύσης Κωστής, Ελεάνα Παπαχρήστου.

***

«Το Αστρο των Χριστουγέννων» και το «Τρένο της Φαντασίας» έρχονται τα Χριστούγεννα, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σενάριο και σκηνοθεσία Παναγιώτη Σιμόπουλου, μουσική Μπάμπη Μπλαζουδάκη, αφήγηση Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη και σε αγγλική αφήγηση Dunkan Skinner. Τα 40 λεπτά της εικονικής τρισδιάστατης πραγματικότητας δημιουργήθηκαν από τους Γιάννη Βαμβακά και Σωτήρη Μπενέκο. Επιμέλεια ήχου Τάσος Κατσάρης. Συμμετείχαν: Η σοπράνο Μαρία Κλεινάκη, σόλο τσέλο και κρητική λύρα έπαιξε η Susan Helen Norton. Την επιστημονική επιμέλεια είχε ο Διονύσης Σιμόπουλος, την τεχνική διεύθυνση ο Μάνος Κιτσώνας. «Το Τρένο της Φαντασίας», μια πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση από την Ιαπωνία, ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Μιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο. Είναι η ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο σύμπαν.

***

«Παραμυθ...issimo»στη «Μικρή Πόρτα»
«Παραμυθ...issimo»στη «Μικρή Πόρτα»
«Η χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι» της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο θέατρο «Κιβωτός». Δεν είναι άλλο από το αξέχαστο παραμύθι. Η μουσική είναι βασισμένη πάνω σε υπέροχες μελωδίες του Φραντς Σούμπερτ, οι οποίες χρησιμοποιούνται άλλες ατόφιες και άλλες παραλλαγμένες έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν μια ωραία γνωριμία με τον θαυμάσιο αυτό συνθέτη. Σκηνικά -κοστούμια Χριστίνα Κουλουμπή, μουσική διασκευή - σύνθεση πάνω σε μελωδίες του Φ. Σούμπερτ Γιάννης Μακρίδης, στίχοι τραγουδιών Ανδρέας Κουλουμπής, χορογραφία Πέτρος Γάλλιας. Παίζουν: Ροζάκη Μαριαλένα, Μανίσαλη Νατάσσα, Καρακατσάνη Ευαγγελία, Πανταζίδου Νέλλη, Τζανοκωστάκης Κωστής κ.ά.

***

Η παιδική σκηνή «Σχεδία» παρουσιάζει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» το έργο «Το όνειρο της Σκουπιδένιας... Ανακύκλωση» της Αλέκας Τσιτσιπά. Παίζουν: Λίλα Σταμπούλογλου, Αλέκα Τσιτσιπά, Κατερίνα Ιοράνη, Πένη Φωτιάδου, Βάσια Δρίτσα, κ.ά. Σκηνοθεσία Αλέκα Τσιτσιπά, μουσική Θανάσης Νικόπουλος. Το έργο «Το όνειρο της Σκουπιδένιας... ανακύκλωση» πραγματεύεται το θέμα της διαχείρισης και επεξεργασίας σκουπιδιών, της ανάκτησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης.

***

Η Θεατρική Ομάδα «Σκαραβαίοι» παρουσιάζει την περσινή της επιτυχία με το νέο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» στο Θέατρο «Ηβη». Το έργο γράφτηκε με σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την έννοια και την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι ένα έργο, με νέα τεχνική και θεματολογία, που ξεφεύγει από τα κλασικά θέματα για παιδιά και βάζει στο επίκεντρο ένα νέο επίκαιρο πρόβλημα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα κάθε γέννηση πνευματικού προϊόντος που εκτίθεται σε κοινή χρήση και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Σκηνοθεσία Κώστας Ν. Φαρμασώνης, σκηνικά Λέα Κούση, κοστούμια Τζωρτζίνα Κωστοπούλου, μουσική Γιάννης Ψειμάδας, χορογραφία Εφη Καρακώστα. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Αυλωνίτης, Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Δρακοπούλου, Νίκη Λειβαδάρη, Δημήτρης Λύρας κ.ά. Ζωντανή εκτέλεση μουσικής: Χρήστος Σύγγελος.

***

Στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» παρουσιάζεται «Ο Μάγος του Οζ» του Φρανκ Μπάουμ, σε διασκευή - σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, μουσική Μίμη Πλέσσα, χορογραφία Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Τσικής, Βαγγέλης Μελής, Κατερίνα Τσεβά, Μαρία Αθανασίου, κ.ά. Αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας να βρει τον «μάγο» του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει και άλλα πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του «μάγου» για να πετύχουν τους στόχους τους.

***

Στο θέατρο «Αθηνών» παρουσιάζεται το έργο του Δημήτρη Αδάμη «Σίτος Σιταράκις, αυτός ο Μεγάλος μικρός...»! Τον λένε Σίτο Σιταράκι, είναι μόλις οκτώ πόντους και γεννήθηκε σε ένα καρβέλι ψωμί. Εχει για αδερφό του έναν απίστευτο γάιδαρο πολύ σνομπ που τον λένε Λουδοβίκο. Μαζί του θα γυρίσει τον κόσμο για να αποδείξει σε όλους ότι το μπόι δε μετράει, μετράει το μυαλό. Του αρέσει η ζωγραφική και ιδιαίτερα ο Βαν Γκογκ. Επίσης τρελαίνεται για προκλασική μουσική, από τον Βιβάλντι και τον Χέντελ μέχρι τον Μπαχ! Σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης, σκηνικά (βασισμένα στους πίνακες του Βαν Γκογκ) Χριστίνα Κωστέα, κοστούμια Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, κίνηση - χορογραφία Αρτεμις Ιγνατίου, ενορχήστρωση (σε μοτίβα προκλασικής μουσικής) Γιώργος Κωνσταντινίδης. Μουσική τραγουδιών φινάλε Τατιάνα Ζωγράφου. Παίζουν: Ελενα Αρβανίτη, Νίκος Κωνσταντάκης, Νικόλας Μαρμαράς, Μαρία Μπρανίδου κ.ά.

***

Ενα λαϊκό μουσικό παραμύθι του Γιώργου Φραντζεσκάκη, με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά» ανεβαίνει στο θέατρο «Ανεσις». Παίζουν: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιάννης Τσιώμου, Ρέια Σφηνιά, Κωνσταντίνος Λεβέντης κ.ά. Ενα άλλο έργο του Γιώργου Φραντζεσκάκη, τα «Παραμύθια από την καλή και από την ανάποδη» παρουσιάζεται στο «Μπροντγουαίη», σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική και τραγούδια του Κώστα Χαριτάτου. Παίζουν: Κυριακή Γάσπαρη, Τζένη Οικονόμου, Νίκος Πυρακάκος, Μαρία Καμακάρη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ