Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Σε γωνιές τραγουδιών

Λ. Μαχαιρίτσας
Λ. Μαχαιρίτσας

Οι γιορτές έφτασαν σε μέρες δίσεκτες... Τα τραγούδια, όμως πάντα εδώ - παρηγοριά, αφύπνιση, ταξίδι... Οι μουσικές προσκλήσεις πολλές και διαφορετικές... Αναζητήστε εκείνη που θα «μιλήσει» στην καρδιά σας. Εμείς απλώς αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

Ενα ανεξάντλητο μουσικό «Θέαμα» με αγαπημένες μουσικές, τραγούδια και πολύ χιούμορ παρουσιάζουν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σάκης Μπουλάς, Χρήστος Θηβαίος, Σωτήρης Καλυβάτσης και Γιάννης Ζουγανέλης, στην «Ακτή Πειραιώς» (Πειραιώς 178 και Λαμίας 4, τηλ. 210 3418.020). Μαζί τους δύο νέες τραγουδίστριες, η Αντιγόνη Ψυχράμη και η Μαρίνα Σάττι, καθώς και ο ηθοποιός Φοίβος Δουδωνής. Πρόγραμμα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (10 μ.μ.).

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, καλλιτέχνες που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν το έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι, ξεδιπλώνουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα κάθε Κυριακή και Δευτέρα (9.30 μ.μ.), στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου, Ν. Κόσμος, 210-9226.975). Στον ίδιο χώρο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Μελίνα Κανά και ο Παντελής Θαλασσινός μοιράζονται τραγούδια και μοιράζουν συγκινήσεις. Μια μουσική «χημεία» επί σκηνής, ενόψει της δισκογραφικής τους συνεργασίας.

Ανεπανάληπτα ζεϊμπέκικα, ροκ μπαλάντες, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, υπέροχες ερμηνείες συνθέτουν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Ασπασία Θεοφίλου, στο «Κέντρο Αθηνών» (Πειραιώς 142 και Π. Ράλλη, Γκάζι, 210 3454.888). Εμφανίσεις: Πέμπτη - Σάββατο.

«Κακό συναπάντημα» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζουν στο «Ζυγό» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, 210 3241.610) ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, η Ζίνα Αρβανιτίδη κ.ά. Πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

«Θέαμα» στην «Ακτή Πειραιώς»
«Θέαμα» στην «Ακτή Πειραιώς»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα μουσικού θεάτρου «Σπείρα Σπείρα» ξεδιπλώνουν τη νέα τους παράσταση «All that μπαζ - H τελευταία νύχτα του κόσμου», στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 210 3480.000). Ενα έργο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη πραγματικότητα, με πολλά καινούρια τραγούδια - πρώτες εκτελέσεις του Στ. Κραουνάκη και τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή. Παραστάσεις: Πέμπτη, Κυριακή (8.45 μ.μ.), Παρασκευή, Σάββατο (9.45μ.μ.).

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς και πάλι μαζί στη σκηνή, με αφορμή τον καλό τους δίσκο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας». Κάθε Παρασκευή και Σάββατο παρουσιάζουν στη νέα «Αρχιτεκτονική» (Ελασιδών 6 - Πειραιώς 116, Γκάζι, 210 9014.428), τραγούδια παλιά κι αγαπημένα αλλά και καινούργιες δημιουργίες τους. Μαζί τους τραγουδούν οι Τόλης Φασόης και Μάνος Λιδάκης.

Οι Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Σκουλάς και Γεράσιμος Ανδρεάτος ολοκληρώνουν μέσα στις γιορτές το διαλεχτό πρόγραμμά τους, στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, 210 2610.444). Προσφέρουν δύο ακόμη διήμερα (26 - 27/12 και 2 - 3/1), που ζωντανεύουν ερμηνευτικά το στίχο και μέσα από ποιοτικές επιλογές αποδεικνύουν τη συνέχεια του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Μπ. Στόκας, Ελ. Ζουγανέλη, Δ. Μητροπάνος, Α. Θεοφίλου, Μ. Λιδάκης
Μπ. Στόκας, Ελ. Ζουγανέλη, Δ. Μητροπάνος, Α. Θεοφίλου, Μ. Λιδάκης
Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Χατζηνάσιος, πλαισιωμένοι από νέους τραγουδιστές, συναντώνται ξανά επί σκηνής μετά από 15 χρόνια, εγκαινιάζοντας στις 24/12 Δεκέμβρη, τη νέα μουσική σκηνή «Ωδήσια» (Ιερά Οδός 22, Βοτανικός, 210 3463.308) με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις μεγάλες τους επιτυχίες και άλλα αγαπημένα τραγούδια.

Ο Δημήτρης Μπάσης συναντά την Σοφία Παπάζογλου στο «Χάραμα» (Σκοπευτήριο Καισαριανής, 2107669.742). Μαζί τους, οι Χρυσούλα Στεφανάκη, Ηρώ Σαΐα, Βαγγέλης Δούβαλης.

«Νύχτα... στάσου» τιτλοφορείται το λαϊκό πρόγραμμα που παρουσιάζουν η Κατερίνα Κούκα και η Λένα Αλκαίου, στα «13 Φεγγάρια» (Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, 210 8655.100).

Η Γλυκερία και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ερμηνεύουν παλιές και καινούργιες λαϊκές επιτυχίες, στο «Πόλις Theater» (Π. Ράλλη 18, 210 3452.527). Μαζί τους, το «Τρίφωνο», σ' ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Ενα πρόγραμμα με αναφορές στο έντεχνο, το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι παρουσιάζει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Μετρό» (Γκύζη 47 και Κάλβου, 210 6461.980). Μαζί του, ο Αντώνης Μιτζέλος με τη θρυλική κιθάρα του και η Σοφία Γεωργαντζή, στο τραγούδι. Κάθε Δευτέρα, στο «Μετρό», ο Νίκος Ξυδάκης συναντά τα συγκροτήματα «Encardia» και «Οίστρον», την Νανά Μπινοπούλου και τον Νίκο Πλατύραχο.

Ρ. Αντωνοπούλου, Θ. Μικρούτσικος, Μ. Πασχαλίδης
Ρ. Αντωνοπούλου, Θ. Μικρούτσικος, Μ. Πασχαλίδης
Στη νέα μουσική σκηνή «Favela» (Π. Ράλλη 29 και Κρήτης 1, 210 3463.553), κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Βασίλης Λέκκας ξεδιπλώνουν μια μουσικοποιητική παράσταση. Κάθε Τετάρτη εμφανίζεται ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ενώ τα Παρασκευο - Σάββατα ανήκουν στους «Χαΐνηδες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ