Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές λυρικές προσκλήσεις

Ενα από τα μελωδικότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, την περίφημη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ριγολέτος», παρουσιάζει σε νέα παραγωγή, για τις μέρες των γιορτών η Εθνική Λυρική Σκηνή. Εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Ο βασιλιάς διασκεδάζει» του Β. Ουγκό, το αριστούργημα του Βέρντι δεν έπαψε να είναι δημοφιλές και δεν έφυγε ποτέ από το οπερατικό ρεπερτόριο, κυρίως λόγω του μεγάλου μελωδικού του πλούτου. Πρωταγωνιστές της γεμάτης πάθη, εκδίκηση, αλλά και έρωτα, ιστορίας είναι ο έκλυτος δούκας της Μάντοβας, η αθώα Τζίλντα και ο πατέρας της, ο καμπούρης γελωτοποιός Ριγολέτος.

Το έργο ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου, φωτισμούς Τζουζέπε ντι Ιόριο και διεύθυνση χορωδίας Νίκου Βασιλείου. Τους ρόλους ερμηνεύουν εκ περιτροπής: Ζαν Φρανσουά Μπορράς - Αντώνης Κορωναίος, Μάρκο ντι Φελίτσε - Δημήτρης Πλατανιάς, Δημήτρης Καβράκος - Πέτρος Μαγουλάς, Κωνσταντίνος Κατσάρας - Παύλος Σαμψάκης, Ακης Λαλούσης - Διονύσης Σούρμπης, Γιώργος Σαμαρτζής - Παναγιώτης Πρίφτης - Θανάσης Ευαγγέλου, Κώστας Μαυρογένης - Γιώργος Ματθαιακάκης, Ελενα Κελεσίδη - Βασιλική Καραγιάννη - Μαρία Μητσοπούλου, Μαρία Βλαχοπούλου - Ελενα Μαραγκού, Βικτώρια Ντίνα-Μαϊφάτοβα - Ειρήνη Καράγιαννη κ.ά. Παραστάσεις: 21, 23, 26, 27, 28, 30/12 και 2, 3, 4, 6/1 (8μμ) - Θέατρο «Ολύμπια».

  • Στο θέατρο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9-11), παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή η δημοφιλής οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Οι απάχηδες των Αθηνών», σε ποιητικό κείμενο Γιάννη Πρινέα, μουσική διεύθυνση Γιώργου Κατσαρού, Χρύσανθου Αλισάφη και Γιώργου Αραβίδη (εκ περιτροπής), σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, χορογραφία Κυριάκου Κοσμίδη. Παραστάσεις: Τετάρτη - Πέμπτη (6.30μμ) και Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή (8μμ). Παραστάσεις μέχρι 12 Απρίλη.
  • Στο «Ακροπόλ», επίσης, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει την παράσταση για παιδιά «Ο τσάρος Σαλτάν, η όμορφη τσαρέβνα και ο Μαγεμένος Κύκνος» - (βασισμένη στην όπερα του Νικολάι Ρίμσκι - Κόρσακοφ «Το παραμύθι του τσάρου Σαλτάν»), σε σκηνοθεσία, διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη. Σύμφωνα με το ρωσικό παραμύθι, οι κακές αδερφές της γυναίκας του τσάρου Σαλτάντον τον χωρίζουν από τη γυναίκα και το νεογέννητο γιο του. Με τη βοήθεια του Μαγεμένου Κύκνου, έπειτα από πολλές περιπέτειες, ο τσάρος ξαναβρίσκει τους αγαπημένους του σε ένα μαγικό νησί, ενώ ο Κύκνος μεταμορφωμένος σε όμορφη πριγκίπισσα παντρεύεται το γιο του τσάρου. Παραστάσεις, μέχρι 12/4, καθημερινά (11πμ, εκτός Δευτέρας, Σαββάτου).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ