Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τοξική βόμβα απειλεί τη δημόσια Υγεία

Παρέμβαση με αφορμή αποτελέσματα αναλύσεων σε δείγματα νερού σε Λούτσα και Ραφήνα

Η πιθανότητα εκτεταμένης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην Ανατολική Αττική είναι υπαρκτή. Οπως και στην περίπτωση του Ασωπού (φωτ.) οι αρμόδιοι δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα

Eurokinissi

Η πιθανότητα εκτεταμένης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην Ανατολική Αττική είναι υπαρκτή. Οπως και στην περίπτωση του Ασωπού (φωτ.) οι αρμόδιοι δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα
«Μόνο "κεραυνός εν αιθρία" δεν πρέπει να θεωρηθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων σε δείγματα νερού από σχολεία σε Λούτσα και Ραφήνα, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και ανιχνεύουν καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, παρά το γεγονός ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι μόλις πριν ένα χρόνο σε ημερίδα που διοργάνωσε μαζί με την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην Ανατολική Αττική, είχε επισημάνει «τις δραματικές προεκτάσεις μιας οιωνεί τοξικής βόμβας που απειλεί τη ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων».

«Από τότε, σημειώνει η ΝΑΣ, είχαμε ιεραρχήσει τα προβλήματα και συγκεκριμένα: Τις ανεξέλεγκτες χωματερές και βόθρους, τις ανεξέλεγκτες βιομηχανικές δραστηριότητες και το απαρχαιωμένο δίκτυο των δήμων της Αττικής και της ΕΥΔΑΠ. Κανένας αρμόδιος φορέας όμως (δημοτικές αρχές, νομαρχία, περιφέρεια, ΠΕΧΩΔΕ) δεν απασχολήθηκε με τα ζητήματα αυτά. Εχουμε κάθε λόγο λοιπόν να θεωρούμε ότι υποτιμούν συστηματικά το πρόβλημα, όπως άλλωστε έχει δείξει και η πικρή εμπειρία του Ασωπού... Γιατί από τη στιγμή που υιοθετούν ένα μοντέλο ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, οι λαϊκές ανάγκες είναι λογικό να αγνοούνται».

Καταλήγοντας η ΝΑΣ, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς (ενώσεις γονέων, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα κ.ά.) να διεκδικήσουν:

  • Νέους εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους από εγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς της νομαρχίας και του κράτους.
  • Αμεση αποκατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΕΥΔΑΠ.
  • Κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη διαχείριση απορριμμάτων, αστικών και βιομηχανικών - βιοτεχνικών λυμάτων.
  • Κατάργηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και των δημοτικών επιχειρήσεων που εμπορευματοποιούν το νερό και τη διαχείρισή του και ίδρυση Ενιαίου αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ