Αυτό ήταν το μήνυμα της παγκρήτιας κινητοποίησης, χτες, στο Ηράκλειο
Σημαντικό βήμα συντονισμού για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης αποτέλεσε η παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων όλων των ταμείων που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χτες το πρωί, στο Ηράκλειο.
«Την ίδια στιγμή που μας λένε ότι για τους συνταξιούχους δεν έχουν να δώσουν χρήματα, χαρίζουν στις τράπεζες 28 δισ.», τονίζοντας ότι πρόκειται για καθαρά ταξική πολιτική, ως κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ο οποίος μίλησε και εκ μέρους του Συντονιστικού συνταξιοδοτικών σωματείων που έχει συγκροτηθεί.
Ο ομιλητής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο χαράτσι για τους συνταξιούχους και χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε για την καπιταλιστική κρίση, μέτρα ντροπής και κοροϊδίας. Ειδική αναφορά έκανε στα ζητήματα υγείας και περίθαλψης, της ακρίβειας αλλά και των νέων αντεργατικών μέτρων που αποφασίζονται, όπως το 65ωρο, το διαχωρισμό ενεργού - ανενεργού χρόνου εργασίας που αποφασίστηκαν στην ΕΕ κλπ., επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο αγώνας των συνταξιούχων δεν πρέπει να αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους γιατί - όπως τόνισε - τους θέλουν δούλους σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Κανείς δε μας χάρισε τίποτα. Ολα τα κατακτήσαμε με αίμα και μας τα παίρνουν πίσω, τώρα. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται τα σωματεία των συνταξιούχων να γίνουν κάστρα διεκδίκησης και η αγανάκτηση να εκφραστεί στο δρόμο. Αυτό φοβούνται».
Στη συγκέντρωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εκπρόσωποι σωματείων, ενώ ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε ψήφισμα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.