Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το... «σκάνδαλο» των Γάλλων αστέγων

Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλος ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός, χτες τα ξημερώματα, στην πλατεία της Βαστίλλης. Ο 55χρονος, αγνώστων στοιχείων, είναι ο έκτος νεκρός άστεγος από τις αρχές του μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, και ο 266ος από τις αρχές του χρόνου σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Για «σκάνδαλο» μίλησε ο Πρόεδρος Σαρκοζί, που τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να πεθαίνει κόσμος στο δρόμο από το κρύο σε μία από τις πλέον πλούσιες χώρες στον κόσμο!!!» Και κάλεσε τις αρχές να μεταφέρουν τους αστέγους στα υπάρχοντα άσυλα, όπου, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, μπορούν να μένουν.

Η «έκπληξη» βέβαια του Προέδρου δεν είναι και τόσο γνήσια. Σε μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης, άστεγοι υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Μάλιστα, ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν οι αρχές «καθάρισαν» όλο το τουριστικό ιστορικό κέντρο του Παρισιού από το «δυσάρεστο θέαμα» των αστέγων, πετάγοντάς τους στα προάστια.

Οι άστεγοι στη Γαλλία, σήμερα, υπολογίζονται σε 100.000!! Η διαδρομή προς το πεζοδρόμιο και το χαρτόκουτο είναι, τις περισσότερες φορές, κοινή και δε σχετίζεται με την κινηματογραφική εκδοχή, των παλαιότερων χρόνων, κάποιου ελαφρώς... σαλεμένου αλκοολικού ή περιθωριακού τύπου.

Μάλιστα πολλές περιπτώσεις των τωρινών αστέγων στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού είναι πρώην στελέχη επιχειρήσεων, που, κάποια στιγμή, απολύθηκαν. Με λίγους μήνες εκτός δουλειάς, έχασαν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις υπέρογκες υποχρεώσεις που δημιούργησαν ως μεγαλοστελέχη και σταδιακά έχασαν και το (ενοικιαζόμενο εννοείται λόγω των απίστευτων τιμών των ακινήτων) σπίτι τους. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο θεσμός της οικογένειας στην προηγμένη και ανεπτυγμένη καπιταλιστικά Γαλλία δε λειτουργεί τόσο σφιχτά, όσο ίσως σε άλλες χώρες, ο δρόμος προς τις αποβάθρες του Σηκουάνα και τα πεζοδρόμια είναι ανοιχτός!!

Διόδια και με τη... μεζούρα!

Μας το κατήγγειλε αγανακτισμένος αναγνώστης της εφημερίδας, επαγγελματίας που διαθέτει φορτηγάκια τύπου ΒΑΝ για μεταφορές.

Πριν λίγες μέρες περνώντας από το σταθμό διοδίων Αφιδνών του ζητήθηκε να πληρώσει 6,90 ευρώ, αντί για 2,70 ευρώ που είναι το κανονικό αντίτιμο για οχήματα με ύψος μέχρι 2,20 μέτρα, όπως το δικό του. Κι αυτό με το εξωφρενικό αιτιολογικό ότι υπήρχε ένα φορτίο που εξείχε από το όχημα και... ανέβαζε το ύψος του στα 2,40 μέτρα! Σε μια άλλη μάλιστα περίπτωση του ζητήθηκε πάλι να πληρώσει αυξημένα διόδια επειδή εξείχε η... κεραία του αυτοκινήτου που ήταν στερεωμένη στη σκεπή του! Τελικά αναγκάστηκε να ξεβιδώσει την κεραία για να περάσει πληρώνοντας το κανονικό αντίτιμο...

Σημειώνουμε ότι η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων διοδίων έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία της Ιόνιας Οδού, που εισπράττει «ζεστό» χρήμα από το Γενάρη - και μάλιστα αυξημένο μέχρι και 145% από τον Απρίλη - ενώ είναι ζήτημα αν έχει ρίξει και μία τσαπιά στο έργο.

Εκεί κατάντησαν τον ελληνικό λαό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης» και τις ΣΔΙΤ: Να πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια, ακόμη και με τη... μεζούρα!

Ασφαλιστική... κουλτούρα

«Η ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα ανάπτυξης που θα έπρεπε και που θα μπορούσε να βρίσκεται». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος μιλώντας σε συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Κι αυτό το απέδωσε «κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας, που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία».

Ε, το έχει αυτό το... κακό η «ελληνική κοινωνία». Θεωρεί ένα το κρατούμενο τη δημόσια ασφάλιση και τον κοινωνικό της χαρακτήρα και αντιστέκεται στην κερδοσκοπία της ιδιωτικής ασφάλισης. Βέβαια, η πολιτική της απαξίωσης και του ξηλώματος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που προκαλεί στους εργαζόμενους, «υπόσχεται» πεδίον δόξης λαμπρό για τις ασφαλιστικές εταιρείες, και σ' αυτό θα συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο των εμποροβιομηχάνων...

Πίσω από την ΠΑΣΟΚική κουρτίνα

Το τελευταίο διάστημα η εικόνα επαναλαμβάνεται μονότονα. Μπροστά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πίσω η κομματική κουστωδία εφορμούν σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και... ανακαλύπτουν «κενά» και απαξίωση του δημόσιου κοινωνικού συστήματος. Τα στελέχη του δίνουν συνεντεύξεις Τύπου παρουσιάζοντας λεπτομερέστατα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας, χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα» για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων. Ολο το «πράσινο στρατόπεδο» καταγγέλλει σκάνδαλα, όπως αυτό με τη μονή Βατοπεδίου. Αν γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω, παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2004, στο ρόλο του Γ. Παπανδρέου θα βρούμε τον Κ. Καραμανλή και στη θέση των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τους σημερινούς υπουργούς της ΝΔ... Κάνουν λες και κατέβηκαν απ' άλλο πλανήτη για να κυβερνήσουν, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτή τη χώρα! Πιστεύουν αλήθεια πως μας δουλεύουν;

Το έργο ο ελληνικός λαός το έχει ξαναδεί. Αλλά τραβώντας την κουρτίνα πίσω από τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για μια «άλλη προοδευτική διακυβέρνηση», να δει την ουσία, δηλαδή τις «λύσεις» που προτείνει και βάσει αυτών να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα στηρίξει το «Εθνικό Σύστημα Υγείας» και υπόσχεται προσλήψεις νοσηλευτών, αλλά τα ίδια υπόσχονταν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ήταν υπουργός, αλλά όταν έφυγαν από την εξουσία άφησαν πίσω τους 25.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καμώνεται τον «προστάτη» του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της εκπαίδευσης αλλά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρίθει από προτάσεις που θ' ανοίξουν ακόμα περισσότερο το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για να διεισδύσουν σ' αυτούς του δυο ευαίσθητους τομείς προωθώντας την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.

Σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπόσχονται «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου» αλλά την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους Βιομήχανους για «αύξηση» του ενός ευρώ τη μέρα στο μεροκάματο των εργαζομένων, με τις «ευλογίες» του Γ. Παπανδρέου που τη χαρακτήρισε «υπόδειγμα κοινωνικής συμφωνίας»!! Είναι οι ίδιοι που στο «σοσιαλιστικό» τους λεξιλόγιο αντικατέστησαν το δικαίωμα στην εργασία με τον όρο «ευκαιρία» και που εν μέσω της οικονομικής κρίσης προτείνουν δήθεν για την πάταξη της ανεργίας την επέκταση της «μερικής απασχόλησης», των «ευέλικτων μορφών απασχόλησης», της «επιδοτούμενης εργασίας» προσφέροντας φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες. Το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε περισσότερα από δυο εκατομμύρια Ελληνες να ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας - αριθμό που... επάξια διατήρησε και αύξησε η ΝΔ - τώρα ζητά μέτρα για την αντιμετώπισή της, προτείνει την παροχή «επιδόματος αλληλεγγύης» που αντιστοιχεί σε 68 λεπτά του ευρώ τη μέρα για εξαθλιωμένους. Οι...«αυριανοί κυβερνώντες», όπως αυτοπαρουσιάζονται, καταγγέλλουν τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, αλλά σε πλήρη ταύτιση μ' αυτές προτείνουν την «παράταση του εργάσιμου βίου»!

Οι προτάσεις λοιπόν του ΠΑΣΟΚ δε διαφέρουν σε τίποτα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που εναλλάξ ακολουθούν πάνω από τρεις δεκαετίες οι εταίροι του δικομματισμού. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Να παλέψει για την ανατροπή τους παλεύοντας για ικανοποίηση όλων των αναγκών του, για ριζική αλλαγή του συστήματος που παράγει και αναπαράγει τη φτώχεια και την ανέχεια.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΝεοΔημοκρατικοΠΑΣΟΚικό δούλεμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ μάς δουλεύουν ο καθένας μόνος του. Τώρα, φαίνεται αποφάσισαν να μας δουλέψουν και οι ...δύο μαζί.

Για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου λέμε, που τα Μέσα Ενημέρωσης τους θέλουν να συμφώνησαν να στηρίξουν από κοινού νόμο για γρήγορες προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Δηλαδή, επί τόσα χρόνια που υπάρχουν χιλιάδες κενά προσωπικού στα νοσοκομεία ποιοι κυβερνούσαν αυτή τη χώρα; Κάποια ...άλλα κόμματα και όχι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Τόσοι προϋπολογισμοί έχουν ψηφιστεί (μπλε και πράσινοι) χωρίς κανένας να προβλέπει τα κονδύλια που έχουν πραγματικά ανάγκη τα νοσοκομεία.

Επίσης, κι οι δυο τους πίνουν νερό στο όνομα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στο χώρο της Υγείας, κάνοντας ό,τι μπορούν για να τη στηρίξουν.

Πώς ξαφνικά αυτοί οι δύο, δηλαδή, θα ...μας φτιάξουν ένα σωστό δημόσιο σύστημα Υγείας;

Η απάντηση είναι απλούστατη: Δεν πρόκειται να το κάνουν. Αντιθέτως, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως καλοί «πωλητές» κλινών στα ιδιωτικά ιδρύματα που συνεχώς πληθαίνουν.

«Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινάει από τον καθένα, μας ωφελεί όλους»!

Η εξαίρετη αυτή φράση ανήκει βέβαια στον Γιώργο Αλογοσκούφη, σωστά το μαντέψατε (και μη γελάτε!).

Δεν έχει δίκιο ο υπουργός μας; Δε μας ωφελεί όλους η «φορολογική συνείδηση»; Επειδή δηλαδή κάποιους τους ...ωφελεί πιο πολύ από τους άλλους τον αμφισβητείτε;

Φυσικά, είναι κάπως πιο εύκολο να έχεις «φορολογική συνείδηση» όταν είσαι εφοπλιστής ή βιομήχανος και σου μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές κάθε χρόνο.

Αντίθετα, δυσκολεύει λίγο όταν είσαι μισθωτός ή μικρομεσαίος, πληρώνεις «τα μαλλιά της κεφαλής σου» στην εφορία, ζεις σε μια χώρα που πληρώνεις αδρά για «δωρεάν» Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πρέπει, όμως, να αντεπεξέλθουμε ως λαός σε αυτές τις δυσκολίες. Για το καλό της οικονομίας της χώρας, εννοείται. Τώρα που έχουμε και κρίση...

Οι δοσίλογοι... γκρινιάζουν

Γρηγοριάδης Κώστας

«Δριμεία κριτική» εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, δηλαδή των αφεντικών του άσκησε ο εγκάθετος από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει τη δημοτικότητά του, ενόψει των εκλογών τον επόμενο χρόνο. Η «βιτρίνα» των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο Χ. Καρζάι, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι συστήνουν μία «παράλληλη κυβέρνηση» στη χώρα, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του που ζητούσαν «χρονοδιάγραμμα της κατοχής», καθώς - όπως είπε - επτά χρόνια μετά την αμερικανο-ΝΑΤΟική εισβολή «οι Αφγανοί δεν καταλαβαίνουν πλέον πώς είναι δυνατόν οι Ταλιμπάν, μία τόσο μικρή ομάδα, να εξακολουθούν να υπάρχουν και να δρουν με το σύνολο της ΝΑΤΟικής δύναμης στη χώρα να μην μπορεί να τους νικήσει»...

Κροκοδείλια δάκρυα, που έχουν στόχο να παραπλανήσουν, ώστε να λησμονηθεί πως είναι κυβέρνηση εγκάθετη από τους κατοχικούς και συνένοχη για όλα τα εγκλήματά τους. Εγκλήματα για τα οποία δεν είναι αθώες και οι ελληνικές κυβερνήσεις, παλιότερα του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ, που μετέχουν ενεργά στις κατοχικές δυνάμεις.

Ρεσιτάλ δικομματικής υποκρισίας

Σε ρεσιτάλ υποκρισίας, για την ανάγκη περισσότερου πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, εξελίχθηκε η πρόσφατη συζήτηση στο Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών - Πειραιά με θέμα την ανάπλαση του Αττικού Αλσους. Τόσο από τη διοίκηση της υπερνομαρχίας (ΠΑΣΟΚ) όσο και από την παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ, μίλησαν για το πόσο λίγο πράσινο έχει η πρωτεύουσα και τι χρειάζεται να γίνει περισσότερο. Η υπερνομάρχης Ντ. Μπέη, μίλησε για την ανάγκη «εξασφάλισης αμυντικών θυλάκων» στο περιβάλλον της Αττικής και ο νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός, έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνουν πράσινοι και οι τελευταίοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, λέγοντας δε να μην υπάρξουν άλλα Βατοπέδια! Από την άλλη, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Αδαμοπούλου, άσκησε κριτική στη διοίκηση ότι στην προτεινόμενη ανάπλαση δεν μπαίνει τόσο πράσινο όσο θα χρειαζόταν.

Τι ξέχασαν; Ξέχασαν αυτό που τους υπενθύμισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Κ. Μαρκέτης: «Υπάρχουν πολλά Βατοπέδια στην Αθήνα. Η Διπλή Ανάπλαση και ο Ελαιώνας, η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου του Βωβού στον Ελαιώνα, η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χτίσει το Ελληνικό - όλα αυτά είναι Βατοπέδια και συμβαίνουν στην Αθήνα». Το ίδιο, άλλωστε, συνέβαινε και παλιότερα, όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τσιμεντοποιήθηκε το κτήμα Θων.

Καλά, λοιπόν, τα «πράσινα λόγια», μόνο που στην περίπτωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μόνο ως «πράσινα άλογα» μπορούν να εκληφθούν, όταν συνοδεύονται από τέτοιες πράξεις...

Κοροϊδία ανέργων

Το μαύρο - άσπρο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την ανεργία των γυναικών στη Θεσσαλία, που αυξάνεται συνεχώς, όπως και γενικότερα. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η προσπάθεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Φ. Γκούπα να παρουσιάσει ως θετικά τ' αποτελέσματα εφαρμογής ενός από τα διαβόητα προγράμματα της ΕΕ για την απασχόληση των γυναικών, σε ειδική εκδήλωση - φιέστα που έγινε στη Λάρισα. Υποστήριξε, δε, ότι το εν λόγω πρόγραμμα συνέβαλε στην προώθηση της απασχόλησης και στην τοπική ανάπτυξη!

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση, η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) τα «σημαντικά» αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν αφορούν σε 57 γυναίκες, οι οποίες και απασχολούνται σε επιχειρήσεις είτε με 18μηνες συμβάσεις, είτε με προγράμματα stage και κάποιες άλλες που πήραν μέρος σε σεμινάρια κατάρτισης. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, κερδισμένοι είναι οι εργοδότες που τους δίνει η κυβέρνηση, μέσω αυτών των προγραμμάτων, τζάμπα εργάτες. Και όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων του δικομματισμού, άλλο τόσο θα συνεχίζεται η κοροϊδία των ανέργων. Γι' αυτό και δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να λυθεί στα πλαίσια αυτής της πολιτικής. Κι όπως υπογραμμίζει η Ενωση Γυναικών Λάρισας, οι γυναίκες πρέπει ν' απορρίψουν την κοροϊδία και αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το κουπόνι του ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Να σηματοδοτήσουν τη δυναμική εκκίνηση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Δεκέμβρης - Γενάρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος, καλούνται, αύριο, Κυριακή, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη μαζική τους συμμετοχή στην πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη». Λέγεται πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αύριο δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να γίνει μια πολύ καλή αρχή για την Οικονομική Εξόρμηση, που θα θέσει τις βάσεις για ανάλογη συνέχεια.

Αξιοποιώντας τον «Ρ» να απευθυνθούμε πλατιά στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και με το κουπόνι. Να εκμεταλλευτούμε την πανεξόρμηση για ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα και κουβέντα με τους ανθρώπους του μόχθου, για να ενισχύσουν το Κόμμα τους, την ελπίδα τους, τη δύναμή τους για να έρθουν καλύτερες μέρες. Να απευθυνθούμε με αισιοδοξία γιατί ήδη επιβεβαιώνεται ότι ο στόχος αυτής της εξόρμησης, η ολοκλήρωση της διάσωσης και της στέγασης του αρχείου, συγκινεί, ευαισθητοποιεί ακόμα και ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αναφορές. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αντιλαμβάνονται ως χρέος τους απ' το υστέρημά τους να συμβάλουν για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου στόχου. Χρέος δικό μας να τους βρούμε, να τους ζητήσουμε τη συνδρομή τους.

Να απευθυνθούμε με αισιοδοξία σε όλους εκείνους με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί, συναντηθήκαμε στις εκδηλώσεις γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματός μας, στις εκδηλώσεις παρουσίασης των Θέσεων για το 18ο Συνέδριό μας. Με όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε ανοίξει διάλογο για τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματός μας. Με όλους εκείνους με τους οποίους μας δένουν ακατάλυτοι δεσμοί σφυρηλατημένοι στο καμίνι της πάλης για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, στο όνομα της κρίσης, ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Να κάνουμε τα πάντα για τη λαϊκή συμμαχία και δράση, για να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση.

«

Πατώντας» πάνω στο πλατύ πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αξιοποιώντας την απήχηση της πολιτικής του Κόμματός μας στο λαό, την εκτίμηση που αυτός τρέφει στο ΚΚΕ, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα για εξελίξεις προς όφελος του λαού, περνά μέσα κι από την οικονομική του ενίσχυση. Η επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης θα είναι επιτυχία και για την εργατική τάξη, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί η όποια δύναμη δίνουν στο ΚΚΕ επιστρέφει σ' αυτούς πολλαπλάσια, δίνει ώθηση στην υπόθεση υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Ολοι στη μάχη λοιπόν, ούτε λεπτό χαμένο, πλατιά στο λαό με το κουπόνι στο χέρι και με τη βεβαιότητα ότι αν δουλέψουμε όπως ξέρουμε και όπως αρμόζει σ' αυτή τη μάχη, θα την κερδίσουμε.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ