Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων εργαζομένων και συνταξιούχων στις 30 Νοέμβρη για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, με περιοδείες σε χώρους εργασίας και συσκέψεις, συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία εντείνουν τις προσπάθειές τους, για να φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους, να σημάνει συναγερμός μπροστά στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

Συσκέψεις και πρωτοβουλίες προετοιμασίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια:

-- Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Σωματείων Συνταξιούχων Νομού Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΕΒΕ, αγροτών, επιστημόνων και νεολαίας αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.

-- Σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα οξυμένα προβλήματα σε Υγεία - Πρόνοια διοργανώνουν σωματεία του Ηρακλείου, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΗ. Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων IKA.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας οργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη 26/11, στις 12.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Εγκαυμάτων.

-- Σωματεία των Τρικάλων (Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Λογιστών και Βοηθών Λογιστών) καλούν σε σύσκεψη, την Τρίτη 26/11, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Καταγγελία για ασφαλίτη σε περιοδεία - συζήτηση στο δήμο Ηλιούπολης

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει το πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων σε χώρους εργασίας, με συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Πετρούπολης.

Στο μεταξύ, το κλαδικό Σωματείο και το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης καταγγέλλουν «την εμφάνιση της Ασφάλειας στο τηλεφωνικό κέντρο του δημαρχείου που ζητούσε πληροφορίες για τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) προγραμματισμένη περιοδεία - συζήτηση στους εργαζόμενους στο δημαρχείο, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιματισμού και Δέρματος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βασίλη Σταμούλη» για το Ασφαλιστικό.

«Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και μαζί με τους νόμους που ψήφισαν και η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) και η σημερινή (ΝΔ) επιχειρούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων και ξεκαθαρίζει: «Θα δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν στους χώρους δουλειάς και στην οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου μας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση(2020-01-18 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων(2019-03-21 00:00:00.0)
Συσκέψεις προετοιμασίας σε όλη τη χώρα(2018-05-17 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα μπροστά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία(2018-04-17 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη νέα πανεργατική απεργία(2016-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ