Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στην απληρωσιά

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στις 12.45 μ.μ., με αίτημα την άμεση πληρωμή των εργαζομένων που δουλεύουν στο δήμο με την προκήρυξη 3Κ.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση της ΔΑΣ.

Οι 489 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις 2 Οκτώβρη στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Σύμφωνα με όσα λέγονται, θα πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβρη στις 13 Δεκέμβρη.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ καλεί τη διοίκηση του δήμου να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα, να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πληρώσει τους συναδέλφους και να τους πληρώσει άμεσα.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πέρα από το ότι όποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται, πολλοί συνάδελφοι της 3Κ έπιασαν δουλειά μετά από μακροχρόνια ανεργία, άλλοι είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, άλλοι ήρθαν για δουλειά από άλλους νομούς αφήνοντας την οικογένειά τους και νοικιάζουν σπίτι στη Θεσσαλονίκη, άλλοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε βενζίνες γιατί μένουν σε περιοχές εκτός νομού Θεσσαλονίκης κ.ά. Ο ένας μήνας που θα πληρωθούν οι συνάδελφοι θα εξανεμιστεί σε απλήρωτους λογαριασμούς, νοίκια, χρήματα που έχουν δανειστεί κ.ά. Οι συνάδελφοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι παραμονές Χριστουγέννων».

Απλήρωτες ξανά οι σχολικές καθαρίστριες

Σε διαμαρτυρία για το καθεστώς της απληρωσιάς που αντιμετωπίζουν, για μια ακόμα χρονιά, οι σχολικές καθαρίστριες καλεί το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, την Τρίτη 26/11, στις 11 π.μ., στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Αχαρνών 147 και Κοκκινάκη).

«Η απληρωσιά πάει σύννεφο, οι δικαιολογίες φτηνές και απαράλλακτες. Αλλοτε φταίνε τα υπουργεία, άλλοτε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, άλλοτε οι σχολικές επιτροπές, πότε η κυβέρνηση, πότε οι δήμοι. Ανάλογα κάθε φορά σε ποιον απευθυνόμαστε», σημειώνει το Συνδικάτο. Εκτός από την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, καταγγέλλει τα σχέδια ορισμένων δημοτικών αρχών «για ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων σε εργολάβους, επικαλούμενοι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Κόντρα στην τακτική «των συναντήσεων και των υποσχέσεων στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εσωτερικών» που ακολουθεί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο καλεί τις εργαζόμενες να παλέψουν και να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη εργασία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια και αποκλεισμούς.

Τέλος, το Συνδικάτο ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, οι ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, το Σάββατο 23/11, στις 12 μ., στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ