Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 24/11, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Με την πρωτοβουλία του, το ΠΑΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια κάλυψης των μεγάλων αναγκών για αίμα και καλεί σωματεία και εργαζόμενους να αυξήσουν τον αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ ανταποκρίνεται σε αιτήματα ασθενών από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Σε αυτήν την αιμοδοσία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις μόνιμες ανάγκες κάλυψης των παιδιών με μεσογειακή αναιμία. Η αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας γίνεται με συχνές μεταγγίσεις. Οι πάσχοντες είναι υποχρεωμένοι να μεταγγίζονται μια φορά κάθε 3-4 βδομάδες για να διατηρούν ικανοποιητικά επίπεδα αιμοσφαιρίνης.

Καλούμε τα σωματεία, νέους και παλιούς αιμοδότες να έρθουν μαζικά να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών».

Κάθε αιμοδότης πρέπει: Να είναι ηλικίας 18 - 65 ετών. Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία. Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες. Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στον γιατρό της αιμοδοσίας. Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ