Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 24/11 οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για ΕΚΑ και Ομοσπονδία στο Συνδικάτο Καθαριστριών Ν. Αττικής και Περιχώρων. Οι εργαζόμενες μπορούν να ψηφίζουν στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την Παρασκευή 21/11 2 μ.μ. - 8 μ.μ. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοέμβρη 10 π.μ. - 4 μ.μ. Τη Δευτέρα 24/11, 2 μ.μ. - 7 μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε απολογία, με ανυπόστατες κατηγορίες, καλεί πέντε μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου, ο δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, σε μια προσπάθειά του, όπως καταγγέλλει το σωματείο, να φιμώσει τα μέλη της διοίκησης με στόχο τον εκφοβισμό του συνόλου των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως σημειώνεται, ότι οι κλήσεις σε απολογία προέκυψαν μετά από μια σειρά διαμαρτυρίες του σωματείου (στάση εργασίας, ανακοινώσεις, παράσταση στο ΔΣ), ενάντια στην απόφασή του να ιδιωτικοποιήσει διάφορες υπηρεσίες του δήμου.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και οι λιμενεργάτες του Πειραιά, ενάντια στη διαδικασία της παράδοσης των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων των ΟΛΠ και ΟΛΘ στα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην άρνηση των Οργανισμών να υπογράψουν ΣΣΕ για το 2008.

ΟΠΑΔ: Συνεχίζουν σήμερα και τη Δευτέρα τις απεργίες οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΔΕΠΟΣ: Τις καθημερινές τους διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χαρ. Τρικούπη) συνεχίζουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΠΟΣ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2008) και των αποζημιώσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ