Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απολύσεις στην ιδιωτική Υγεία

Με πρόσχημα την κρίση, οι εργοδότες προσπαθούν να απαλλαγούν από «ενοχλητικές» φωνές

Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων μέσα σε τρεις μέρες - ανάμεσά τους και ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά - προχώρησαν οι εργοδότες της ιδιωτικής Υγείας στον Πειραιά, επικαλούμενοι δήθεν την κρίση, αλλά στην ουσία πετώντας στο δρόμο όποιον διεκδικεί και αγωνίζεται. Οπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο:

Στο Metropolitan, οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διοίκηση, διεκδικώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης της ΟΣΝΙΕ. Σε δυο ώρες, ανακοινώθηκε η απόλυση της εργαζόμενης Ελενας Καλαϊτσόγλου, που συμμετείχε στην παρέμβαση.

Ο εργοδότης - ιδιοκτήτης της κλινικής Τίμιος Σταυρός και της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας προχτές ανακοίνωσε την απόλυση της Αικατερίνης Ζιάκου, προϊσταμένης, και της Αικατερίνης Αδρακτά, πρώην προϊσταμένης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εργαζόμενες της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας. Το ...σφάλμα τους ήταν ότι γράφτηκαν στο Συνδικάτο και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι (καθυστερήσεις πληρωμής, ελλείψεις προσωπικού κλπ.) και κατέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Και σ' αυτήν την περίπτωση, η εργοδοσία επικαλέστηκε την κρίση. «Περικοπή προσωπικού», στον Τίμιο Σταυρό ήταν η δικαιολογία της εργοδοσίας και για την απόλυση προχτές του γενικού γραμματέα του Συνδικάτου Β. Παπαδόπουλου.

Χτες, το Συνδικάτο και ο πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ Βασίλης Γκλεζάκος έκαναν παρέμβαση για την απόλυση του συνδικαλιστή. Κατήγγειλαν τις τρομοκρατικές απολύσεις, απαίτησαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, διαμήνυσαν ότι οι εργοδότες θα τους βρίσκουν μπροστά τους -μέσα και έξω από τις κλινικές - σε κάθε απόπειρα απόλυσης εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχειρεί μείωση μισθών κατά 12%(2011-02-05 00:00:00.0)
Περίσσιο θράσος των εργοδοτών(2008-07-26 00:00:00.0)
Σαρωτικές απολύσεις(2003-11-20 00:00:00.0)
Αντίσταση στην εργοδοτική τρομοκρατία(2001-06-14 00:00:00.0)
Στην "Προκρούστεια κλίνη" τα εργατικά δικαιώματα(1996-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ