Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμα κινδύνου για το Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ακόμα και η ΠΑΣΚΕ ΠΝ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης του Ναυστάθμου και επισημαίνει τις επιπτώσεις στην ετοιμότητα των πολεμικών πλοίων

Η κατάσταση στην επισκευαστική βάση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, με την ιδιωτικοποίηση των εργασιών που εδώ και καιρό επιχειρείται, έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλεί την ίδια την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στόλου. Ακόμα και η ΠΑΣΚΕ Πολεμικού Ναυτικού, η φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του πολιτικού προσωπικού του ΠΝ, εκπέμπει σήμα κινδύνου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χτες.

Ο «Ρ» εδώ και καιρό έχει γράψει για τις συνθήκες διάλυσης του Ναυστάθμου, που οδηγεί η περιθωριοποίηση των εργαζομένων σ' αυτόν με την ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής πολεμικών πλοίων σε ιδιωτικές εταιρίες, πράγμα που έχει δραματικές επιπτώσεις στην ίδια την ετοιμότητα των πολεμικών μονάδων του Στόλου. Μάλιστα υπάρχουν και συγκεκριμένα περιστατικά όπου πολεμικά πλοία «τέθηκαν εκτός», εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

«Σήμα κινδύνου, αναφέρεται, για τις λειτουργίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας εκπέμπει η ΠΑΣΚΕ ΠΝ. Ο κίνδυνος αυτός προέρχεται από τη διαρκή μείωση του ήδη υπάρχοντος εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την άμεση ιδιωτικοποίηση των εργασιών του Ναυστάθμου, καθώς όλο και περισσότερες εργασίες ανατίθενται σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι με πολλαπλάσιο κόστος προσφέρουν δήθεν καλύτερα αποτελέσματα στη συντήρηση και επισκευή των πλοίων του στόλου. Στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση αυτή οδηγεί στη διαρκή συρρίκνωση και υπολειτουργία του Ναυστάθμου, με σοβαρότατες συνέπειες στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου».

Η ΠΑΣΚΕ ΠΝ ζητά από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλο, «να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων του ΠΝ, που κατ' επέκταση είναι βασικά προβλήματα του ιδίου του Πολεμικού Ναυτικού». Και επισημαίνει: «Εμείς πιστεύουμε ότι η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του ΠΝ δε λύνει κανένα πρόβλημα. Εχει αποδειχθεί ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο της συντήρησης του Στόλου. Μην μπερδεύουμε ούτε κατά διάνοια το πολεμικό σκάφος με το εμπορικό, εκτός εάν η νοσηρή φαντασία κάποιου ειδήμονος συμβούλου έχει μπερδέψει την ημέρα με τη νύχτα».

Και καταλήγει: «Επομένως τονίζουμε ότι η συνεχής ανάθεση σε ιδιώτες θα δημιουργήσει εντός λίγου χρονικού περιθωρίου ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στη λειτουργία του Στόλου και στην επιχειρησιακή ικανότητά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ