Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Εμείς θέλουμε δημοκρατία» ... βομβαρδισμών

Δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους οι συνωμότες συνεταίροι. Η κυρία Ολμπράιτ, ο Μπλερ, ο Γερμανός και ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο μεγάλος πλανητάρχης βομβαρδιστής. Ο «μισητός» Μιλόσεβιτς μεθοδικά υπονομεύτηκε και αποκαθηλώθηκε. Και στη θέση του αναδύθηκε ο Κοστούνιτσα της πολυκομματικής συγκόλλησης, για το διάστημα που θα ασκήσει εξουσία, κάτω από τις προσταγές αυτών που κατέστρεψαν μεθοδικά τη Γιουγκοσλαβία.

Ακόμη και οι πιο αφελείς και ανίδεοι πρέπει να κατάλαβαν, ότι πάνω στα ερείπια που σώριασαν οι βομβαρδισμοί, πάνω στους νεκρούς από τα πιο σύγχρονα όπλα και τις πυρηνοφόρες βόμβες, στήθηκαν οι κάλπες και εκμαιεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Και αφού προηγήθηκε ένας πρωτοφανής κατακλυσμός εκβιασμών, πιέσεων παραπληροφόρησης και υποσχέσεων άρσης του καταστροφικού εμπάργκο, που ακολούθησε τον αφανισμό του παραγωγικού δυναμικού, με σαφέστατη επιδίωξη τον ακόμα μεγαλύτερο κατακερματισμό της και την εκβιαστική πρόσδεση, ως ασήμαντου υποτακτικού στα σχέδια της Ευρω-ΝΑΤΟικής θηριωδίας. Και όλα αυτά με τη συνδρομή των ημεδαπών «εκσυγχρονιστών».

Και όταν - ακόμη και τώρα, ύστερα από τις προεκλογικές ωμές επεμβάσεις και τις μετεκλογικές αναταραχές, στα πρόθυρα εμφύλιας σύρραξης - ο Κοστούνιτσα και ο Μιλόσεβιτς φάνηκαν να συγκλίνουν, με βάση τους αμφισβητούμενους, έστω, συσχετισμούς στην ανάγκη εξασφάλισης και εγγύησης ομαλών πολιτικών εξελίξεων, η αστερόεσσα Ηρωδειάς του τρόμου, τρίζει απειλητικά τα δόντια της, μαζί με τους κοινοτικούς της συνενόχους, ζητώντας να πέσουν κεφάλια, κάτι που απορρίπτει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ο νέος Πρόεδρος.

Αυτοί δε θα αφήσουν τη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο και τις άλλες περιοχές της Βαλκανικής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να ησυχάσουν.

Αυτοί αποτελούν τη «δημοκρατία» των βομβαρδισμών, των απειλών, των αποσταθεροποιήσεων, στο όνομα των συμφερόντων τους. «Εμείς» - φαίνεται να λένε - θέλουμε, τρομοκρατώντας τον κόσμο, να ζητάμε, υποκριτικά, την πάταξη της τρομοκρατίας.

«Εμείς», λένε, θέλουμε με «δημοκρατικές διαδικασίες», δηλαδή, με τον τρόμο των όπλων, να ακυρώνουμε τη Δημοκρατία, να εγκαθιδρύουμε δικτάτορες, να αποσταθεροποιούμε καθεστώτα, να κουρσεύουμε, μονοπωλώντας τις αγορές.

Ας μην το ξεχνάμε: τα αυταρχικά καθεστώτα παίρνουν μαθήματα από τις «δημοκρατίες» τους.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ