Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στις αντιλαϊκές κραυγές

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τον αντικομμουνισμό της ηγεσίας της Εκκλησίας και την αναφορά της στο Κυπριακό

Αναφερόμενο στον αντικομμουνισμό της ηγεσίας της εκκλησίας και στην αναφορά της στο Κυπριακό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του, επισημαίνει τα παρακάτω:

O αντικομμουνισμός πάντοτε συνοδευόταν από την παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας, από την προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο ως άσπρο, για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες αντιλαϊκού χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα, μέσα από την εισήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας στην τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Επειδή ο συγκεκριμένος μητροπολίτης και όσοι των ιεραρχών αποδέχονται αυτή την προκλητική τοποθέτηση «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε ορισμένα από τα όσα αναφέρονται - με το κεφάλι κάτω - στην εισήγησή του.

Πρώτο: Η χρήση του όρου «συμμοριτοπόλεμος» και όχι εμφύλιος πόλεμος, πέρα από βάρβαρα αντιεπιστημονική, είναι και προκλητικά χουντοειδής και γενικά αντιδραστική. Τους «συμμορίτες», τους εγκληματίες και τους πράκτορες ξένων συμφερόντων η ηγεσία της Εκκλησίας ας τους αναζητήσει αλλού. Δε θα τους βρει, πάντως, σε εκείνους που τίμησαν το λαό, δίνοντας και τη ζωή τους.

Δεύτερο: Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, συνέχεια της ΕΑΜικής Αντίστασης, πήρε τα όπλα για να χτυπήσει τον ιμπεριαλισμό και την εγχώρια αντίδραση, που την αποτελούσαν συνεργάτες των Γερμανών και των Εγγλέζων και υπηρέτες της πλουτοκρατίας. Και ήταν γνήσια λαϊκός στρατός.

Τρίτο: Το παιδομάζωμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο Χρυσόστομος, όντως έγινε, αλλά έγινε από τις κυβερνητικές αρχές, που έκλεισαν χιλιάδες παιδιά στα «αναμορφωτήρια» - κολαστήρια της Φρειδερίκης. Τα χιλιάδες άλλα παιδιά, που με τη θέληση των ίδιων και των γονιών τους μεταφέρθηκαν στις σοσιαλιστικές χώρες για να σωθούν, αναδείχτηκαν σε επιστήμονες, σε ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, σε χρήσιμους στο λαό ανθρώπους.

Τέταρτο: Ο «πόνος» για το Κυπριακό μόνο υποκρισία υποδηλώνει, αν δεν καλλιεργεί το έδαφος για άλλες στοχεύσεις. Στην ντεφάκτο διχοτόμηση της Κύπρου οδήγησε η πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των δικτατόρων 1967 - 1974, τους οποίους η ηγεσία της Εκκλησίας υπηρέτησε με ζήλο. Στη θεσμική διχοτόμηση ωθεί τα πράγματα και η ΕΕ, την οποία η Ιεραρχία θεωρεί σωσίβια λέμβο.

Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις αντιλαϊκές κραυγές, που γίνονται με τη σαφή εκμετάλλευση των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Το ΚΚΕ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του νέου αρχιεπισκόπου, ότι εκφράζει άκρως επικίνδυνες απόψεις, ενώ ελίσσεται παίρνοντας πίσω, στα λόγια, πράγματα που στο μεταξύ έχει πει! Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν και πάλι αυτές τις διαπιστώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ