Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καραμπινάτη νοθεία από την πλειοψηφία

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΝ επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν δεκάδες αντιπροσώπους που «εκλέχτηκαν» παράτυπα

Μέσα από ένα όργιο νοθείας χωρίς προηγούμενο, αρχίζει αύριο Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΛΠ ΑΕ, το έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Οι παρατάξεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ), αφού δρομολόγησαν σε συμπαιγνία τις διαδικασίες για το συνέδριο, επιδιώκουν με κάθε τρόπο - ακόμα και με τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από σωματεία που έχουν καταθέσει αίτηση για διάλυση - να αλλοιώσουν πλήρως τη θέληση των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν ότι αυτή η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση θα συνεχίσει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του Πειραιά.

Επί της ουσίας, οι δυνάμεις του συμβιβασμού, αυτή τη φορά «παίρνουν τα μέτρα» τους, αφού η νοθεία, στην οποία είχαν επιδοθεί στο πρόσφατο τακτικό συνέδριο του ΕΚΠ, δεν είχε «πιάσει τόπο». Οι ταξικές δυνάμεις της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένες στο ΠΑΜΕ, είχαν τότε αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη.

Αδιαμφισβήτητα στοιχεία

Συγκεκριμένα:

  • Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τους αντιπροσώπους από εκπρόθεσμα σωματεία, όπως των Οδηγών Φορτηγών, των εργοστασίων AEG, ΕΛΣΑ, ΚΕΡΑΝΗΣ, των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, των Φορτοεκφορτωτών Αποθηκών Σιδηροδρόμων και του φορτοεκφορτωτικού «Ο ΠΟΝΤΟΣ». Το σύνολο των αντιπροσώπων αυτών των σωματείων είναι 17. Επιπλέον το φορτοεκφορτωτικό των Σιδηροδρόμων και «Ο ΠΟΝΤΟΣ» «εκλέγουν» αντιπρόσωπο με 9 ψηφίσαντες το πρώτο και 11 το δεύτερο!
  • Επίσης επιδιώκουν να πάρουν μέρος στο συνέδριο και 6 ναυτεργατικά σωματεία που παραβιάζουν το καταστατικό του ΕΚΠ, αφού ισχύει σε αυτά το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα και ο 330. Πρόκειται για τα σωματεία Πλοιάρχων (που παραβίασε για την εκλογή των αντιπροσώπων και το δικό του καταστατικό!), Μηχανών ΜΕΚ, Οικονομικών Αξιωματικών, Φροντιστών, Τροφοδοτών, Κυβερνητών - Ναυτών MS. Το σύνολο αυτών των αντιπροσώπων είναι πάνω από 40!
  • Κραυγαλέες περιπτώσεις είναι και τα σωματεία που έχουν πρόβλημα με τα δικαιολογητικά τους. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Οδηγών Πετρελαιοειδών ΕΡΜΗΣ, όπου ο κατάλογος των ψηφισάντων δεν είναι υπογραμμένος από δικαστικό αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή, στον δακτυλογραφημένο κατάλογο τρία ονόματα είναι γραμμένα στο χέρι και άλλα πολλά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ακόμα τα σωματεία ΑΗΣΑΓ της ΕΤΕ/ΔΕΗ, εφημεριδοπωλών «Η ΕΝΩΣΗ», ΕΛΤΑ, ΙΟΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΠΙΤΣΟΣ, όπου δεν ταιριάζουν η κατάσταση των ψηφισάντων με το μητρώο μελών, ενώ το απόσπασμα του πρακτικού των εκπροσώπων φέρει μία και μόνο υπογραφή και αυτή του γενικού γραμματέα του σωματείου!
  • Επίσης, θέλουν να νομιμοποιήσουν σωματεία όπου η εκλογή για αντιπροσώπους έγινε προ ημερών και με διαφορά ενός έτους από τις εκλογές για όλα τα άλλα όργανα! Πρόκειται για το σωματείο Αρχιεργατών Λιμένος Πειραιώς «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ», όπου στις 8/2/2007 έγιναν εκλογές για όλα τα όργανα με 49 εγγεγραμμένους και 48 ψηφίσαντες και διαγράφτηκε από τη λίστα του ΕΚΠ, αφού δεν μπόρεσε να πιάσει το μέτρο και να στείλει αντιπρόσωπο. Την περασμένη βδομάδα 6 Νοέμβρη επανήλθε, εμφανίζοντας πρακτικό εκλογών μόνο για αντιπροσώπους του ΕΚΠ με 67 εγγεγραμμένα μέλη και ψηφίσαντες.
  • Στο σωματείο Λαχαναγοριτών «ΑΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡ» στις 29/8/2007 έγιναν εκλογές και στο πρακτικό των αντιπροσώπων διαγράφουν την εκπροσώπηση στο ΕΚΠ και εκλέγουν αντιπροσώπους μόνο για Ομοσπονδία. Την περασμένη Δευτέρα 10 Νοέμβρη εμφανίζονται να έκαναν εκλογές μόνο για αντιπροσώπους, όμως δεν υπάρχει πρακτικό ψηφισάντων της Εφορευτικής Επιτροπής και κατάσταση ψηφισάντων!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ