Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10223

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Αμεσα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των κρατουμένων. Η όξυνση του προβλήματος είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι κρατούμενοι δεν πρέπει να στερούνται κανένα άλλο δικαίωμα, εκτός από την ελευθερία τους.


ΣΕΛ.  23

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στα αντιλαϊκά μέτρα για την κρίση

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, να γυρίσει την πλάτη ο λαός στα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής

  • Η κυβέρνηση πασχίζει καθημερινά να πείσει τους εργαζόμενους ότι το σχέδιο στήριξης των τραπεζών, ύψους 28 δισ. ευρώ, είναι η λύση απέναντι στην κρίση, γιατί θα στηριχτεί η οικονομία, θα «διασωθούν» θέσεις εργασίας και θα στηριχτούν μισθοί και εισοδήματα, ώστε να αποσπάσει τουλάχιστον την ανοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ζητώντας από τους τραπεζίτες περισσότερη «κοινωνική ευαισθησία»!
  • Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ διαβουλεύεται με τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και τη ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας να συμφωνήσουν οι «κοινωνικοί εταίροι» στην εξασφάλιση «ρευστότητας» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω του πακέτου των 28 δισ. ευρώ και στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, προτείνοντας και μέτρα για την ανεργία, όπως τη λεγόμενη επιδοτούμενη κοινωνική εργασία, με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος των εμπόρων.
  • Στον αντίποδα της πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου βρίσκονται οι προτάσεις του ΚΚΕ, για «ζεστό χρήμα» άμεσα στους εργαζόμενους, για να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες τους. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να ανασυνταχθούν και να αντεπιτεθούν. Να τσακίσουν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν μαζικά από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να αντεπιτεθούν ενισχύοντας το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  5,    7   -  9


ΔΕΗ
Σχεδιάζουν ανατιμήσεις έως και 40%!

ΣΕΛ.  27
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Αγώνας για την εργασία και την ενημέρωση

ΣΕΛ.  14
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Στήνουν συνέδριο νοθείας στο ΕΚ Πειραιά

ΣΕΛ.  21
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ακούραστοι σήμερα ξανά στους δρόμους

ΣΕΛ.  20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΜΕ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΠΟΔΙ
Καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

ΣΕΛ.  26

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ