Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τις τράπεζες!

Τις «αντοχές της οικονομίας» επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τις άθλιες συντάξεις. Μαζική και γεμάτη παλμό η χτεσινή πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα

«Δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα»! Αυτή την ξεκάθαρη απόφασή τους έκαναν πράξη για ακόμα μια φορά χτες οι συνταξιούχοι της Αθήνας που πραγματοποίησαν μια μαζική και με ιδιαίτερο παλμό κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απαίτησαν εδώ και τώρα λύση στα προβλήματά τους με την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους σύντομα και πάλι στους δρόμους.

Την ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες των απόμαχων της δουλειάς, σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης. Ο Κ. Καραμανλής κατέφυγε στο γνωστό τροπάριο ότι «η οικονομία δεν αντέχει» για να δικαιολογήσει τη βαθιά ταξική πολιτική και της δικής του κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων και συνολικά των εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Παρόντος του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο πρωθυπουργός άφησε για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους «με άδεια χέρια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτική απάντηση στα προβλήματα

Ιδιαίτερα μαζική ήταν και χτες η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αθήνας
Ιδιαίτερα μαζική ήταν και χτες η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αθήνας
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και ΠΕΣ-ΝΑΤ. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δ. Μαυροδόγλου, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα, που «πρέπει να είναι και πολιτικός. Ενας αγώνας καταδίκης των κομμάτων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές που εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειές μας».

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απεύθυναν ο Π. Τσάτσης εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Π. Βασιλόπουλος από τον ΟΣΕ και ο Γ. Κοντονάσιος από τα ΕΛΤΑ. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Δ. Κουμπούρης, καλώντας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη. Πολιτικά είναι τα προβλήματα πολιτική και η απάντηση», έγραφε το πανό που μπήκε στην κεφαλή της πορείας, η οποία και ολοκληρώθηκε στη Βουλή, με συνθήματα όπως «Οι μεταρρυθμίσεις είναι μια απάτη - νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», να ακούγονται ασταμάτητα.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, στις Σέρρες πραγματοποιείται πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Θέατρο «Ορφέας» από συνταξιουχικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, σήμερα στην Ηπειρο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Αρτα, στο Εργατικό Κέντρο. Ενώ στις 11 το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη των συνταξιούχων όλων των Ταμείων, όλης της Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν αύριο οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλία με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Επίσης, στις 11.30 το πρωί οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιούν συγκέντρωση στη Βέροια, στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακούραστοι στους αγώνες οι συνταξιούχοι(2014-12-03 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια συνταξιούχων στις 6 Ιούνη(2013-06-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις συνταξιούχων(2011-12-07 00:00:00.0)
«Δε θα μας πάρετε τη ζωή»(2011-09-29 00:00:00.0)
Την Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους(2010-12-05 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στις 30 του Μάη(2007-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ