Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ στη Σομαλία

ΚΚΕ: Πρόκληση να φορτώνουν στο λαό εκτός από τα κέρδη του κεφαλαίου τα βάρη των εξοπλισμών και της συμμετοχής στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ

  • Να γυρίσει αμέσως πίσω η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από τα ανοιχτά της Σομαλίας και να μην πάει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να συμμετέχουν στη ναυτική ΝΑΤΟική ή ευρωπαϊκή δύναμη αστυνόμευσης της περιοχής, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση των όποιων κρουσμάτων πειρατείας είναι υπόθεση των χωρών της περιοχής.
  • Είναι προκλητικό να δεινοπαθεί ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα εκτός από τα κέρδη του κεφαλαίου να του φορτώνουν τα τεράστια βάρη των εξοπλισμών και της συμμετοχής σε πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ένταξης και συμμετοχής της χώρας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.
  • Στις συνθήκες όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων και επίθεσης στα δικαιώματα του ελληνικού λαού, η πάλη του κατά της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν είναι ζήτημα μόνο για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και προϋπόθεση για να μην πληρώσει το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ