Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καθολικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Στο σχέδιο για την περιφρούρηση της απεργίας και τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων σε 63 συνολικά πόλεις ρίχνουν το βάρος οι ταξικές δυνάμεις, παράλληλα με το πλατύ άνοιγμα

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι την Τρίτη 21 του Οκτώβρη και ο σχεδιασμός των ταξικών δυνάμεων πέφτει τώρα στην περιφρούρηση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και στη μαζικοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Σε όλη τη χώρα είχαν μέχρι και χτες προγραμματιστεί 63 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στόχο αποτελεί από το ξημέρωμα της Τρίτης περισσότεροι από κάθε άλλη φορά εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να βγουν στους δρόμους. Να πάρουν μέρος στις απεργιακές φρουρές. Να κατέβουν με την οικογένειά τους στη συγκέντρωση. Να διαδηλώσουν με τους συναδέλφους τους για το Ασφαλιστικό, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τους μισθούς και τα μεροκάματα, την ανεργία. Να φωνάξουν μ' ένα στόμα πως αυτή την οικονομική κρίση που προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση δε θα δεχτούν σε καμιά περίπτωση να την πληρώσουν οι εργάτες και οι υπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αντίστοιχη είναι η δουλειά που οργανώνεται και στα καράβια. Εκεί όπου οι ταξικές ναυτεργατικές δυνάμεις άφησαν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στάθηκαν στο ύψος των αναγκών και των αγωνιστικών διαθέσεων των συναδέλφων τους. Από τα χαράματα της Τρίτης μέχρι και το βράδυ κανένα πλοίο δε θα λύσει, ούτε θα δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση στο πρώτο λιμάνι έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Τη Δευτέρα, οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σε: «Αργώ - Ιμπέριο» (Καπανδρίτι), «Κοσμοκάρ» (Καπανδρίτι), καθαρίστριες Ευαγγελισμού, Δήμος Αθήνας (Πράσινο - Δημοτική Αστυνομία), ΟΠΕΚΕΠΕ, Ναύσταθμος Σαλαμίνας, ΥΠΕΧΩΔΕ (Καλλιθέα).

Σε κάθε κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων κυριαρχεί το κάλεσμα στην απεργία της Τρίτης (φωτ. από τη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον «Αστέρα Βουλιαγμένης»)
Σε κάθε κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων κυριαρχεί το κάλεσμα στην απεργία της Τρίτης (φωτ. από τη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον «Αστέρα Βουλιαγμένης»)
Στη Θεσσαλονίκη, όπου η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, οι περιοδείες των προηγούμενων ημερών μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα στα καταστήματα «Απολλώνια Πολιτεία», «Πράκτικερ», καταστήματα κεντρικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, σε «Μαρινόπουλο», «Μασούτη», Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εργοστάσιο τροφίμων «Αμάσα», ΕΥΑΘ, Μηχανουργία Μετάλλου. Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις σε «Αναγέννηση», SIEMENS, «Γενική Κλινική», «Φωκάς», «Λαμπρόπουλος».

Στο πλευρό των εργαζόμενων παίρνουν θέση και οι απόμαχοι της δουλειάς. Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα απευθύνουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Στη συγκέντρωση της Ζακύνθου καλεί με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση της Ομόνοιας πήρε και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά και περιχώρων.

Να κηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση μέχρι τις 26 Νοέμβρη, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση. Οι ταξικές δυνάμεις, η ΤΑΔΗΣΥ, πρότειναν να γίνει νέα απεργία στα μέσα Νοέμβρη, με κατεύθυνση την κλιμάκωση του αγώνα και τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις υιοθετώντας και προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους και έρχεται σε ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ