Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Διαμαρτυρία για τη δίωξη συνδικαλιστή

Την άμεση επαναπρόσληψη του νοσηλευτή και συνδικαλιστή Δημήτρη Παναγιωτόπουλου απαίτησε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στους υπεύθυνους της κοινωνικής δομής «Ευαγγελισμός» στα Αθίκια Κορινθίας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Γκλεζάκο.

Να σημειώσουμε πως η παράνομη και εκδικητική απόλυση έγινε την περασμένη βδομάδα, επειδή ο συνδικαλιστής πρωτοστάτησε στον αγώνα όλων των εργαζομένων - όντας στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου - για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς επί δύο μήνες ήταν απλήρωτοι. Το αυτονόητο αίτημα «ενόχλησε» τον υπεύθυνο του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, Κώστα Ποτήρη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Δ. Παναγιωτόπουλο, του είπε, μεταξύ άλλων, πως «θα μου χαλάσεις την ομάδα» και τον απέλυσε.

Η παρουσία της αντιπροσωπείας θορύβησε τους υπεύθυνους της κοινωνικής δομής, οι οποίοι τρομοκράτησαν ανοιχτά τους εργαζόμενους, απειλώντας τους πως όποιος βγει έξω από το χώρο του κτιρίου και συζητήσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα απολυθεί άμεσα. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, η αντιπροσωπεία περιόδευσε στους χώρους δουλειάς και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την ερχόμενη Τετάρτη 23 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «το κράτος της πλουτοκρατίας διοχετεύει πλουσιοπάροχο χρήμα από τον κόπο του ελληνικού λαού, στις τσέπες διάφορων ιδιωτών, που εμφανίζονται ως δήθεν φιλάνθρωποι κάτω από τον προσχηματικό τίτλο "μη κερδοσκοπικές εταιρείες" αντί να παρέχει υπηρεσίες πρόνοιας αποκλειστικά δημόσιες και υψηλού επιπέδου για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ