Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων

Περιοδεία χτες στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων από τη βουλευτή του ΚΚΕ, ενόψει της απεργίας

Απλήρωτη εργασία, έλλειψη προσωπικού που φτάνει τις 4.000 σύμφωνα με το οργανόγραμμα, διαχωρισμός εργαζομένων, είναι ορισμένα από τα προβλήματα του προσωπικού, λιμενικού και πολιτικού, που εξέθεσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στη διάρκεια της χτεσινής της περιοδείας στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ). Η απάντηση της βουλευτή ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Λιμενικού είναι και ένας επιπλέον λόγος να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 21 Οκτώβρη και να δώσουν αποφασιστικά το «παρών» τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ.

Την Λ. Κανέλλη υποδέχτηκαν το διευθυντικό προσωπικό, συνδικαλιστές και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου. Στον πλούσιο διάλογο που έγινε στη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων καταγγέλθηκε, ότι φέτος δεν πήραν επιδόματα καθώς δεν εγκρίθηκαν, πως από το νόμο δεν προβλέπεται γι' αυτούς πληρωμή υπερωριών όσες ώρες και αν είναι στο πόδι, ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο εξής τραγικό: «Οσοι εργαζόμενοι με πολυτεχνικό πτυχίο προσλήφθηκαν από το 1993 και μετά, επειδή είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχουν βιβλιάρια υγείας, ενώ όταν στα 55 χρόνια τους, θα τους διώξει το Λιμενικό θα περιμένουν να πάνε στα 65 για να πάρουν σύνταξη»! Επιπλέον το ΤΣΜΕΔΕ δεν προβλέπει αναπηρική σύνταξη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος!

Η βουλευτής του ΚΚΕ δείχνοντας ποιον εξυπηρετεί αυτή η πολιτική, αναφέρθηκε στα 28 δισ. ευρώ που δωρίζονται στους τραπεζίτες, όταν για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την Παιδεία, την Υγεία η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Πληροφόρησε τους εργαζόμενους ότι με αυτό συμφώνησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και τους κάλεσε να ανεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους, υπογραμμίζοντας: «Το προσκλητήριο δεν είναι απλώς να κατέβει κάποιος στην απεργία, αλλά να κατέβει με αιτήματα στη σωστή κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ