Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Παρασκευή, στις 8 π.μ., έξω από την κοινωνική δομή «Ευαγγελισμός» στα Αθίκια διοργανώνουν η Γραμματεία Κορίνθου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, με τη συμμετοχή της ΟΣΝΙΕ, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που απολύθηκε επειδή πρωτοστάτησε στον αγώνα όλων των εργαζομένων - όντας στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου - για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Την ακύρωση της κλήσης σε απολογία από τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, της γιατρού Λίλας Παναγουλοπούλου, επειδή «τόλμησε» να μιλήσει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ζητεί με καταγγελία της η Γενική Συνέλευση Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Σωματείων Υγειονομικών Μονάδων Κρήτης. Τονίζοντας ότι για την κατάσταση αυτή θα έπρεπε να απολογούνται αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι η γιατρός. Ουσιαστικά η κλήση σε απολογία αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάθε φωνής που υπερασπίζεται τη δημόσια δωρεάν Υγεία, την ώρα που επιχειρείται η πλήρης απαξίωση και υποβάθμισή της με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση, τονίζει η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης.

ΜΕΤΡΟ: Μέχρι τα τέλη του μήνα συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στο Μετρό ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 12 μεσημέρι έως 4 μ.μ., Σάββατο 18 Οκτώβρη 12.15 π.μ. έως 2.15 π.μ., Δευτέρα 20 Οκτώβρη 5 π.μ. έως 9 π.μ., Τρίτη 21 Οκτώβρη 5 π.μ. έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας, Τετάρτη 22 Οκτώβρη 12 μεσημέρι έως 4 μ.μ., Πέμπτη 23 Οκτώβρη 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας, Παρασκευή και Σάββατο 24 και 25 Οκτώβρη 12.15 π.μ. έως 2.15 π.μ., Δευτέρα 27 Οκτώβρη 5 π.μ. έως 9 π.μ. και Πέμπτη 30 Οκτώβρη 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας.

«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Με την εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών από το προσωπικό ασφαλείας έληξε χτες η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που διαμαρτύρονται γιατί η διοίκηση προτίθεται να αναπτύξει νέα τμήματα, τη στιγμή που το νοσοκομείο αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών. Οι εργαζόμενοι του «Παπαγεωργίου» ζητούν την αναστολή της λειτουργίας νέων τμημάτων, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, καθώς και την τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες απερρίφθη από το ΣτΕ η αίτηση της Ενωσης Ακτοπλόων για προσωρινή διαταγή η οποία να διέκοπτε τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την άγονη γραμμή. Σε επόμενη περίοδο το ΣτΕ θα εξετάσει την υπόθεση σε επίπεδο Επιτροπής αναστολών για την αίτηση αναστολής και τον προσεχή Μάρτη θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που θα προσδιοριστεί στην Ολομέλεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 24ωρη απεργία θα κάνουν τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Απασχόλησης ζητώντας την ικανοποίηση, κυρίως, οικονομικών αιτημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: 4ωρη στάση εργασίας (11 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και 4 το απόγευμα έως το τέλος της απογευματινής βάρδιας) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ