Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Στο πόδι για να ανελκυστεί το «Sea Diamond»

Μαζική συγκέντρωση χτες στον Πειραιά, όπου ήρθαν για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την κυβερνητική προκλητικότητα και τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της

Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση των κατοίκων της Σαντορίνης στον Πειραιά
Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση των κατοίκων της Σαντορίνης στον Πειραιά
Στο πόδι βρέθηκε χτες ολόκληρο το νησί της Σαντορίνης για να σωθεί το θαλάσσιο περιβάλλον από την τοξική βόμβα που επί 18 μήνες «καραδοκεί» στο βυθό της Καλντέρας, το κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND» της εταιρείας ΛΟΥΗΣ. Κάτοικοι του νησιού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί, έφτασαν χτες το πρωί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά συγκροτώντας λίγο μετά τις 10 το πρωί μία μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού. Την ίδια ώρα στη Σαντορίνη έκλεισαν όλα τα σχολεία και κατακλύστηκε με κόσμο η κεντρική πλατεία του νησιού. Το αίτημά τους ξεκάθαρο: Τώρα απάντληση των πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου και ανέλκυση.

Τους Σαντορινιούς έχει εξοργίσει η επί 18 μήνες απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος τους. Το ναυάγιο του «SEA DIAMOND» με απολογισμό 2 αγνοούμενους, από την πρώτη μέρα που βούλιαξε, ρυπαίνει τη θάλασσα του νησιού απειλώντας με τεράστια οικολογική καταστροφή. Ο πλοιοκτήτης Λοΐζος πατώντας στη φιλοεφοπλιστική πολιτική, έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά ενέργεια για απάντληση και ανέλκυση. Το ΥΕΝ «αντιμετωπίζει» την κατάσταση με πρόστιμα στον πλοίαρχο και σε τρεις υπαλλήλους της εταιρείας!

Η Μαργαρίτα Ρουσσάκη, κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης, εκ μέρους της Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι τα αιτήματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα και είναι αποφασισμένοι να τα επιβάλουν. Κατήγγειλε την «κοροϊδία, τα ψέματα τη μεθοδευμένη παραπληροφόρηση του λαού της Σαντορίνης» από την κυβέρνηση. Τη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Η πορεία που ακολούθησε προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ξεσήκωσε το λιμάνι. Τον τόνο έδιναν οι μαθητές του Λυκείου της Σαντορίνης με τα ευρηματικά τους συνθήματα, τα βεγγαλικά και τη ζωντάνια τους.

Η Επιτροπή μαζί με όλους τους φορείς συναντήθηκε με τον υπουργό Αν. Παπαληγούρα και αποχώρησε καταγγέλλοντας τη νέα επιχείρηση κοροϊδίας. Ο υπουργός, κάνοντας πλάτη στον εφοπλιστή, αρνήθηκε τόσο στη διάρκεια της συνάντησης όσο και στη συνέχεια σε δηλώσεις του, να δεσμευτεί για την απάντληση και την ανέλκυση, κάνοντας πάλι λόγο για «μελέτες» και «τεχνικούς συμβούλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνίζονται για την ανέλκυση του «SEA DIAMOND»(2013-04-06 00:00:00.0)
Αγωνίζονται για την ανέλκυση του «SEA DIAMOND»(2013-04-06 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανέλκυση του ναυαγίου(2008-12-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση του ναυαγίου(2008-08-22 00:00:00.0)
Εκβιασμοί από το εφοπλιστικό σινάφι(2008-02-27 00:00:00.0)
Ακόμα «αιμορραγεί» πετρέλαιο στον πυθμένα της Σαντορίνης(2007-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ