Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά σε δικαστικό κτίριο της πόλης Μπαακούμπα, στη βόρεια επαρχία Ντιγιάλα, χτες, σκοτώνοντας εννιά άτομα και τραυματίζοντας 20. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται τουλάχιστον έξι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.-- Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν τριώροφο κτίριο κατέρρευσε χτες τα ξημερώματα. Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους μέχρι χτες βράδυ. Η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Αίγυπτο όπου δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας στην ανέγερση οικοδομών και συχνά προστίθενται αυθαίρετα όροφοι.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Το Νόμπελ Χημείας για το 2008 απονεμήθηκε στους Αμερικανούς Ρότζερ Τσιέν και Μάρτιν Τσάλφι και στον Ιάπωνα Οσάμου Σιμομούρα για τις εργασίες τους στις πρωτεΐνες.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ιδιωτική μαιευτική κλινική στο νοτιοανατολική πόλη Ενουγκου απελευθερώνοντας έφηβες εγκυμονούσες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σπείρα γιατρών και νοσηλευτών τις ανάγκαζε να κυοφορήσουν για να πωλήσουν τα βρέφη τους στη μαύρη αγορά...

ΜΑΛΕ.-- Προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν χτες στις Μαλδίβες, με έντονη προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες. Οι κάτοικοι των 1.196 νησιών με τους 300.000, κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους ως προς το θρήσκευμα, κατοίκους, δεν αναμένεται να δώσουν ποσοστό άνω του 50% σε κανέναν υποψήφιο με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Μικρό αεροσκάφος της «Yeti Airlines» που βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λούκλα, του Νεπάλ, συνετρίβη χτες με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 12 Γερμανοί, δύο Ελβετοί και τέσσερις Νεπαλέζοι να χάσουν τη ζωή τους.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Την αντιπολίτευση κατηγόρησε, για την πιθανότητα κατάρρευσης των συνομιλιών για τον καταμερισμό των υπουργείων τής υπό συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, χτες το κόμμα ΖΑΝU του Προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ