Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλπες σε παραρτήματα και εργοτάξια

«Υπάρχει το συνδικάτο και μας υπολογίζουν», έλεγαν χτες οι οικοδόμοι στα έργα του μετρό στη Θηβών

Με το κράνος και τα ρούχα της δουλειάς οι οικοδόμοι ψηφίζουν για ισχυρό συνδικάτο (φωτ. από εργοτάξιο του μετρό)
Με το κράνος και τα ρούχα της δουλειάς οι οικοδόμοι ψηφίζουν για ισχυρό συνδικάτο (φωτ. από εργοτάξιο του μετρό)
Στο διάλειμμα για το κολατσιό ή αφήνοντας για λίγα λεπτά το λάστιχο στα μπετά, την τσάπα, τα σίδερα που μεταφέρει ο γερανός, το καλούπωμα ή ό,τι άλλο αφορά την κάθε ειδικότητα, φτάνουν στην κάλπη που έχει στηθεί μέσα στο εργοτάξιο. Αλλοι φτάνουν στα τοπικά παραρτήματα, στο σχόλασμα ή στο δρόμο για το καφενείο όπου θα μαζευτούν για λίγο το απόγευμα.

Εικόνες σαν κι αυτή καταγράφονται καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας από την περασμένη Δευτέρα, με την έναρξη των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτώβρη.

Χτες το πρωί, κάλπη στήθηκε στο εργοτάξιο του σταθμού μετρό στη λεωφόρο Θηβών, στο Περιστέρι. «Υπάρχει το συνδικάτο κι εμάς τους οικοδόμους μας υπολογίζουν» δήλωσε στο «Ρ» ο Αποστόλης Σπύρου που δουλεύει στα συγκεκριμένα έργα, τονίζοντας ότι πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοί του. «Το συνδικάτο έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά» συμπληρώνει, καταθέτοντας την 30χρονη πείρα του απ' τον κλάδο. «Να ψηφίσουμε όλοι για να είναι το συνδικάτο μεγάλο και δυναμικό. Οταν είμαστε πιο πολλοί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα», καταλήγει μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την ανάγκη όλοι οι οικοδόμοι να συμμετέχουν στις εκλογές, ο 29χρονος Αλέξης αναφέρθηκε στην αγωνιστική πίεση που άσκησε η επίσχεση που έκαναν οι εργάτες στις 9 Σεπτέμβρη με μπροστάρη το συνδικάτο, εξασφαλίζοντας την επιτόπου καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστούσε εργολάβος. «Ηρθε το συνδικάτο και ξεκίνησαν να μας πληρώνουν», τόνισε στο «Ρ».

Κάλπες θα συνεχίσουν να στήνονται σε εργοτάξια και τόπους δουλειάς, ενώ οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπέρασε σε συμμετοχή τις προηγούμενες αρχαιρεσίες και συνεχίζει(2023-01-18 00:00:00.0)
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων(2014-11-14 00:00:00.0)
Στις κάλπες εργαζόμενοι και άνεργοι οικοδόμοι(2014-11-13 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η εκλογική μάχη(2008-10-25 00:00:00.0)
Μαζικά στις κάλπες από Δευτέρα(2008-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ