Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντίσταση στα σχέδια της «LAFARGE»

Να μη δεχτούν καμία συμφωνία που θα βάζει σε αμφισβήτηση τη σταθερή δουλειά, έστω και με κίνητρα, να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν για τις πολιτικές που έφεραν την εργατική τάξη σε αυτό το σημείο, καλεί η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους του ομίλου «ΑΓΕΤ Ηρακλής», με αφορμή τη νέα αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής «LAFARGE», το νέο γύρο απολύσεων, μέσω των «οικειοθελών αποχωρήσεων» και την παύση λειτουργίας τμημάτων.

Η Γραμματεία Εύβοιας υπογραμμίζει ότι η «εθελούσια έξοδος», όπως βαφτίζουν τώρα τις απολύσεις, στοχεύει στο χτύπημα της σταθερής απασχόλησης, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην ένταση της εκμετάλλευσης. «Χάνονται θέσεις σταθερής εργασίας και αυτό δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο, παλιότερο ή νεότερο στη δουλειά. Τα κέρδη της ΑΓΕΤ είναι τεράστια και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν οποιαδήποτε επιχειρήματα ή τυχόν δύσκολες συγκυρίες δεμένες με τη γενικότερη πολιτική κρίση», επισημαίνει.

«Κερδοφορία για το κεφάλαιο και δικαιώματα στη δουλειά δεν πάνε ποτέ μαζί. Η μόνη λύση που συμφέρει τους εργαζόμενους και πρέπει να στηρίξουν είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας Τσιμεντοβιομηχανίας σε μια λαϊκή εξουσία - οικονομία, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ