Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κάλεσμα αγώνα για δημόσια και δωρεάν Πρόνοια

Συσπείρωση για να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην πολιτική των ελλείψεων και της ιδιωτικοποίησης των δομών

Κάλεσμα αγώνα για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας για όλο το λαό, με πλήρες εξειδικευμένο δίκτυο υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων, ενάντια στην επιχειρηματική δράση των δομών πρόνοιας, απευθύνουν με κοινό τους ψήφισμα φορείς του Νομού Λευκάδας και πιο συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, η ΤΕΔΚ Νομού Λευκάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων, Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ η «Φωλιά», Εργαζομένων ΟΤΑ, Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Λευκάδας.

Καταγγέλλουν τόσο τις ΚΥΑ όσο και την ΚΕΔΚΕ που βάζει πλάτη στην προώθηση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των δομών πρόνοιας τα αποτελέσματα της οποίας αποτυπώνονται με τραγικό τρόπο και στη Λευκάδα. Μόνο στο Δήμο της Λευκάδας πάνω από 250 εργατικές οικογένειες δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους, ενώ για πάνω από 1.000 ηλικιωμένους είναι αβέβαιο αν και το νέο χρόνο θα τους παρέχονται υπηρεσίες και θα καλύπτονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πάνω από 85 εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας είναι σε εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα καθώς είναι άγνωστο πότε και πώς θα πληρωθούν και αν θα συνεχίσουν τελικά να εργάζονται.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι παραπάνω φορείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και μορφές αντίδρασης με μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της Πρόνοιας, διεκδικώντας:

  • Δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρόνοιας (με χρηματοδότηση από το κράτος και όχι από προγράμματα με ημερομηνία λήξης) που θα απευθύνεται σε όλο το λαό με πλήρες δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών και κατάργηση των τροφείων που δίνουν σήμερα οι γονείς.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σήμερα στις Δομές και ένταξή τους στους οργανισμούς των δήμων.
  • Κατασκευή νέων σταθμών σε όλο το νομό.
  • Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Πρόνοιας, άμεση ή συγκαλυμμένη και να καταργηθούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ