Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΥΚΟΝΟΣ
Νεκρός 28χρονος υπάλληλος σε μπαρ

Το χέρι του κινδυνεύει να χάσει 39χρονος από τη Μυτιλήνη

Στα 28 του χρόνια έχασε τη ζωή του ο Αρτέμης Τσανάς, μετά από εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε μια μέρα πριν κλείσει το μπαρ όπου δούλευε, στη Μύκονο. Οπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι του μαγαζιού το ρελέ του ηλεκτρολογικού πίνακα (διακόπτης ασφαλείας) είχε αποκοπεί, γιατί δημιουργούσε προβλήματα στα φώτα. Ο υπάλληλος υπέστη ηλεκτροπληξία όταν έπιασε την μπάρα των φωτιστικών, αλλά το ρεύμα δε διακόπηκε αυτόματα και τον σκότωσε.

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε προχτές και σε λατομείο στην περιοχή της Αντισσας, στη Λέσβο. Η κορδέλα (μηχάνημα) που χρησιμοποιούσε ένας 39χρονος εργαζόμενος για να κόψει υλικά στο λατομείο παρέσυρε το αριστερό του χέρι, με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύει να κοπεί στο ύψος του ώμου. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, όπου μεταφέρθηκε αρχικά ο εργαζόμενος, ανησύχησαν για την ίδια του τη ζωή λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας. Χρειάστηκε να γίνουν μεταγγίσεις αίματος και να χρησιμοποιηθούν αιμοστατικά για να τεθεί υπό έλεγχο η απώλεια αίματος και να μεταφερθεί ο εργάτης στην Αθήνα.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μυτιλήνης, η Επιθεώρηση Μεταλλείων και λατομείων Ν. Ελλάδας που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα λατομεία έχει τρεις υπαλλήλους, για να καλύψει όλη τη νότια Ελλάδα και τα νησιά!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ