Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να μη χαθούν άλλοι χώροι για σχολεία

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας

Τον κίνδυνο μια σειρά από ελεύθερους χώρους της Αθήνας - που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών των κατοίκων της πρωτεύουσας και τη δημιουργία πάρκων, σχολείων, παιδικών σταθμών κλπ. - να χτιστούν από ιδιώτες, σημειώνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θ. Μπεχράκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα οικόπεδο στο Πολύγωνο, στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικές εργασίες. Οπως σημειώνεται στην επιστολή, «διαπιστώσαμε, με έκπληξη, ότι σε οικόπεδο περίπου ενός στρέμματος στον περιφερειακό του Πολυγώνου, που είχαμε προτείνει να απαλλοτριωθεί και αγοραστεί για Παιδικό Σταθμό, γίνονται εδαφοτεχνικές εργασίες από ιδιώτη για οικοδόμηση πολυκατοικίας! Πρόκειται - συνεχίζει - για το Οικοδομικό Τετράγωνο 142/83, που περικλείεται από τις οδούς Διστομήτου, Βριλησσού, Λιόπεση και Λάτρη».

Ο χώρος αυτός είχε χαρακτηριστεί ως σχολικός, αλλά μετά από τη «διευθέτηση των αναγκών» για σχολικές αίθουσες, κρίθηκε πως δε χρειαζόταν πλέον για σχολείο. «Ετσι - επισημαίνεται - προτείναμε σαν "Συμπαράταξη" να γίνει Παιδικός Σταθμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στην περιοχή». Και τονίζει: «Καλούμε, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για διακοπή οικοδομικών αδειών και εργασιών στο ΟΤ 142, επαναχαρακτηρισμό του χώρου και απαλλοτρίωσή του για οικοδόμηση Παιδικού Σταθμού».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η «Συμπαράταξη» έχει ήδη αποστείλει έναν πρώτο κατάλογο οικοπέδων προς απαλλοτρίωση και αξιοποίηση στις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραδώσει και δεύτερο. Αυτή η Τράπεζα Γης - όπως την ονομάζει η παράταξη - «καθιστά τη Δημοτική Αρχή υπεύθυνη για την αξιοποίηση αυτών των χώρων προς όφελος των δημοτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ