Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποσυρθεί!

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία για την ειδική εκκαθάριση δημόσιων επιχειρήσεων τονίζεται:

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία προσθήκη "Ειδική εκκαθάριση δημοσίων επιχειρήσεων" που κατέθεσε στο νόμο 3429/2005 επιδιώκει να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση των όποιων οργανισμών και επιχειρήσεων παραμένουν ακόμα στο δημόσιο.

Με αυτή την τροπολογία παραδίδει τους εργαζόμενους σ' αυτές τις επιχειρήσεις στο έλεος των ιδιωτών επιχειρηματιών καθώς τους επιτρέπει να τους απολύσουν ακόμα και χωρίς αποζημίωση. Πρώτοι βρίσκονται στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής". Ταυτόχρονα, εξαιρεί αυτές τις επιχειρήσεις ακόμα και από το πτωχευτικό δίκαιο, διευκολύνοντας το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίησή τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ αλλά και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την απόσυρση αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής τροπολογίας. Τους καλεί να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Για να λειτουργήσουν οι πρώην ΔΕΚΟ και οι έως τώρα δημόσιες επιχειρήσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτείται ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, αποδυνάμωση των κομμάτων της. Ισχυρή λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ